Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul profesorului de la ”Tudor Vianu”: Scandalul s-a transformat radical

Au loc răstunări de situație în cazul profesorului de la liceul ”Tudor Vianu” care și-ar fi pus un elev în genunchi pentru a-i da o notă mai mare. O partea a presei a relatat incidentul în maniera că e un comportament frecvent al dascălului, bazându-se pe o declarație a unui alt profesor, dar de la o unitate de învățământ privată.

O parte dintre elevii profesorului Severius Moldoveanu au ieșit să protesteze în fața licelui și o semnat și o petiție în sprijinul său. E și o tabără diferită, care își dorește ca profesorul Severius Moldoveanu să fie sancţionat pentru modul în care a negociat nota. Ceilalţi vin în apărarea dascălului, pe care îl consideră nevinovat. În curtea liceului s-au strâns duminică elevi, foşti elevi şi părinţi pentru a semna o petiţie de susţinere a profesorului de matematică.

Elevii care au venit în faţa Colegiului Tudor Vianu din Bucureşti sunt de partea profesorului de matematică.

Citește și: Noi detalii despre scandalul de la liceul Tudor Vianu: Cum a manipulat un site un întreg sistem

Au venit elevi, părinţi şi foşti elevi ai lui Severius Moldoveanu şi au semnat o petiţie prin care cer conducerii colegiului şi Ministerului Educaţiei să nu fie sancţionat profesorul.

Toţi susţin că incidentul a fost, de fapt, o glumă şi că elevul care s-a târât în genunchi pentru o notă mai bună la teză nu a înţeles mesajul profesorului.

Dar sunt şi părinţi care susţin că acest caz nu este izolat şi că este vorba, de fapt, de o practică în liceele bucureştene de elită. Ei cer sancţionarea profesorului de matematică pentru modul în care a negociat nota.

Inspectoratul Şcolar va deschide o anchetă luni.

Cazul a ajuns şi în atenţia Ministerului Educaţiei care a cerut un control de urgenţă la colegiu.

Elevii susțin că profesorul nu i-a umilit niciodată și au început chiar să strângă semnături în sprijinul cadrului didactic.

Citește și: MANIPULARE sau adevăr? De ce a fost târât Liceul Tudor Vianu într-un scandal monstru

”Fac matematică cu el de trei ani și jumătate și nu consider că vreunul dintre colegii mei sau eu am fost vreodată umiliți de acesta. Profesorul are o atitudinea foarte corectă față de noi, niciodată nu ne tratează urât și dacă face glume, face glume la modul general, nu râde de nimeni și face glume pentru a destinde puțin atmosfera și a ne face să ne placă matematica. Nu consider nimic greșit în asta. Sperăm ca protestul să aibă ecou. Am strâns până acum 86 de semnături din partea unor cadre didactice, în calitate de părinți, din partea unor elevi și foști elevi”, a declarat o elevă a liceului.

”Niciodată nu s-a întâmplat ca aceste glume să fie jignitoare la adresa nimănui, nici în clasa noastră, nici în alte clase. Nu consider că a fost corect să se preia o informație de pe o rețea de socializare. Cadrul didactic respectiv lucrează în altă unitate de învățământ, nu cred că are dreptul să comenteze situația de aici. (...) Elevul respectiv era în prima bancă, cel mult îngenuncheat, nu s-a târât, e o confuzie de termeni. Dommnul profesor i-a spus imediat să se ridice, dacă vreți a condamnat această acțiune. E absurd ce se întâmplă”, a declarat un alt elev al liceului.

Citește și: Meteorologii anunță: Revin ninsorile

În fața instituției de învățământ au venit și mai mulți părinți.

„Sunt foarte intrigat pe această manipulare. Fiica mea este în calsa respectivă. Profesorul este foarte iubit și de copii, și de părinți. Fetița m-a sunat plângând. Mesajul a pornit de la o doamnă care are fetița în clasă. Am înțeles că este printre ultimii copii la matematică. Ea are o școlă privată. Profesorul de istorie care a postat este și el acolo angajat și probabil că a respectat niște ordine. Totul este manipulare”, a spus un părinte revoltat.

Câteva zeci de elevi de la Colegiul Național "Tudor Vianu" au semnat duminică o petiție de susținere pentru profesorul despre care se spune că ar fi zis elevilor că va da un punct în plus la teză celor care-l roagă în genunchi.

"Am strâns 89 de semnături în favoare profesorului până duminică la ora 15,30. Nu este efectiv un protest, este o petiție pe care dorim să o semnăm. Cu siguranță demersul îl vom continua dar nu știm dacă în aceeași manieră, la modul în fața liceului. Vrem ca imaginea domnului profesor să fie cea reală și nu cum s-a scris în presă și să demonstrăm că au fost niște minciuni și că părerea noastră a elevilor lui este una foarte bună față de dânsul", a declarat, pentru AGERPRES, o elevă a unității de învățământ.

Citește și: RATB anunță schimbări majore din 15 februarie: Nimeni nu mai urcă fără bilet

Aceasta a spus că nu profesorul ar fi făcut acea glumă ci unul dintre elevi. "Nu a făcut dânsul acea glumă, acea glumă a fost făcută de un elev. Nu a cerut profesorul, este o glumă făcută de un elev", a spus eleva.

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a decis să dispună un control în regim de urgență la Colegiul Național "Tudor Vianu" din Capitală pentru investigarea acuzațiilor care i se aduc unui cadru didactic din această unitate de învățământ, a informat un comunicat al MENCȘ.

"Consider că analiza acestui caz extrem de grav trebuie să țină cont de trei aspecte: încălcarea demnității elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educației cu privire la perioada de susținere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Mă aștept ca măsurile să fie de așa natură încât să sancționeze și să descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice", a declarat ministrul Adrian Curaj, potrivit sursei citate.

Citește și: ȘOCANT Femeile care supraviețuiesc Statului Islamic sunt supuse ”testului de virginitate”

Ministerul Educației a reamintit că, potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să desfășoare acțiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viața intimă, privată și familială a acestuia.

Conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București s-a autosesizat și a decis constituirea unei comisii de cercetarea care urmează să își înceapă activitatea începând de luni, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției, Marian Banu. Potrivit acestuia, ancheta comisiei se va derula chiar dacă este vacanță intersemestrială.

Profesorul Severius Moldoveanu este cercetat pentru negocierea notelor şi încălcarea demnităţii elevului.

Citește și: DNA intră pe terenul Bisericii: Procurorii investighează cazuri de retrocedări

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.