Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește un CUTREMUR în justiție: CJUE se pronunță pe două decizii cu impact MAJOR

justitie

Avocatul Gheorghe Piperea reamintește faptul că, luni, Curtea de Justiție a Uniunii Euroepe (CJUE) va pronunța două decizii care privesc România. Prima va fi cea referitoare la Secția Specială de Investigare a unor Infracțiuni din Justiție, iar a doua vizează obligativitatea menținerii MCV.

Citește și: VIDEO Viorica Dăncilă, întrebată de ce are imaginea că ar fi PROASTĂ: 'S-a speculat! Se întâmplă. Ai o zi mai proastă. Ceilalți lideri politici mai fac greșeli'

”Luni se judeca la CJUE* sesizarea referitoare la SIIJ*. Doar ca CJUE nu are competente pe organizarea judiciara. Nu inteleg de ce se insistă cu șarada asta. Poate pentru a crește numărul euroscepticilor? 
Tot luni se judeca si chestiunea obligativitatii MCV*. Reamintesc ca CCR a decis anul trecut ca MCV este doar o recomandare, si nicidecum o obligatie mai presus de Constitutie. Dar ce mai conteaza asta cand tari “amicale” cu drepturile omului in Romania, ca Suedia, Olanda si Belgia, si-au facut pledoariile in asa fel incat sa se consacre obligativitatea MCV (dar numai in cazul Romaniei) si desfiintarea SIIJ? Ar fi minunat ca MCV sa fie considerat obligatoriu, la halul in care a fost emis ultimul raport, cel secretizat securistic de doi fosti ministri ai fostului guvern. Serviciile secrete ar fi din nou ridicate la rangul de făcători ai justiției, protocoalele secrete ar redeveni, retroactiv, valabile, iar magistratii ar putea redeveni “independenti”, sub mirifica presiune cooperativa a dna si sri.

PS Dubla masura este, fara discutie, noua moda in justitia europeana si in comportamentul administrativ al birocratiei bruxeleze : avocatului CSM, care sustine valabilitatea SIIJ (constatata deja se CCR, btw) i s-au alocat 17 min pe tema SIIJ si absolut niciun minut chestiunii MCV. Celorlalti li s-au acordat 2 ore.

*CJUE = Curtea de Justitie a Uniunii Europene
SIIJ = Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie
MCV = Mecanismul de Cooperare si Verificare”, scrie Gheorghe Piperea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.