Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește un CUTREMUR! Uniunea Europeană vrea să PENALIZEZE giganții tehnologici: Se ia în calcul inclusiv EXCLUDEREA lor de pe piața unică

Business Insider
facebook google amazon

Uniunea Europeană vrea să se înarmeze cu noi puteri pentru a putea penaliza marile companii tehnologice, a scris duminică Financial Times.

Planul propus include forţarea giganţilor de tehnologie să îşi împartă sau chiar să vândă unele dintre operaţiunile europene dacă dominaţia lor pe piaţă este considerat că ameninţă interesele clienţilor şi rivalilor mai mici, a scris ziarul, citat de Reuters.

Citește și: Schimbări la foc continuu făcute de Klaus Iohannis! (surse)

Comisia Europeană va propune noi reguli, sub numele Digital Services Act, până la finalul anului, care vor creşte responsabilităţile reţelelor de socializare şi răspunderea pentru conţinutul încărcat pe platformele lor, scrie news.ro.

Comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, a declarat într-un interviu acordat Financial Times că măsurile propuse, care vor fi folosite doar în circumstanţe extreme, includ şi posibilitatea excluderii complete a marilor grupuri tehnologice din piaţa unică.

Citește și: Șeful Jandarmeriei Române răspunde la marea acuzație: ‘Această atribuție revine altor structuri’

Bruxelles are în vedere şi un sistem de evaluare care va permite publicului şi acţionarilor să aprecieze comportamentul companiilor în arii precum respectarea obligaţiilor fiscale şi viteza cu care elimină conţinutul ilegal, a mai notat FT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.