Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește USL 2. Marele PLAN al Opoziției unite

BankingHub
solutia strategie analiza

Vara politică românească se anunța a fi fierbinte. E o chestiune de zile până când va fi anunțată strcturarea unei acțiuni comune a Opoziției. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, PSD, Pro România și ALDE vor semna un acord de formare a unei Alianțe politice de tipul celei care a fost Uniunea Social-Liberală (PSD-PNL).

Vezi și: Minunata Noua Normalitate, acest fascism al zilelor noastre - acel tip de totalitarism care torturează psihologic masele

Detaliile acestei mega-alianțe politice se negociază în aceste zile: obiective, pondere, denumire, siglă, organisme comune. Obiectivul declarat va fi acela al câștigării alegerilor locale și parlamentare.

Este posibil ca în componența noii alianțe să intre și alte forțe politice, dar pe moment ea va fi formată din cele 3 formațiuni politice enunțate deja. În ciuda obiectivului declarat este  foarte posibil, ca în interesul alianței, în anumite locuri la alegerile locale să nu fie liste comune și asta doar pentru un câștig electoral cât mai bun.

Planul pe scurt ar fi următorul. Pentru că lucrurile au intrat în linie dreaptă și timpul nu prea mai are răbdare, Alianța urmează a fi anunțată potrivit informațiilor noastre înaintea Congresului PSD. Cel mai probabil alegerile locale vor avea loc pe 20 sau 27 septembrie, iar soarta alegerilor parlamentare va depinde foarte mult de decizia Curții Constituționale (judecătorii vor trebui să decidă dacă data alegerilor parlamentare e de apanajul Guvernului sau al Parlamentului). Cel mai devreme organizarea parlamentarelor va fi posibilă în decembrie, în caz contrar ele urmând ar fi organizate în primăvare lui 2021.

Și ca să fie clar pentru toată lumea, alegerile parlamentare nu pot fi devansate și să fir organizate cu  localele pentru că asta ar însemna că am avea alegeri anticipate ORI așa ce este imposibil de vreme ce mandatul actualului Parlament se încheie la sfârșitul acestui an!

Înainte de alegerile locale, undeva la începutul lui septembrie Guvernul Orban II va fi doborât de o Moțiune de cenzură la care vor adera pe lângă membrii noii Alianțe (PSD, Pro România, ALDE) și UDMR și o parte din Grupul Minorităților Naționale. La acea oră nu ar mira pe nimeni poate ca și PMP-ul să calculeze că poate e mai bine să nu mai fie calculat lângă PNL, iar USR să încerce să își joace cărțile pe cont propriu.

Succesul previzibil al Moțiunii de cenzură va da un boost serios noii alianțe și va forța PNL-ul să își reconsidere strategic alianțele și marja de manevră pentru a nu pierde pozițiile deja deținute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.