Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se prevăd modificări de PROPORŢII în tenis. Propunerea care o DEZAVANTAJEAZĂ pe Simona Halep

www.prosport.ro
Simona Halep

După un an în care Karolina Pliskova și Simona Halep au ajuns pe primul în clasamentul WTA, fără să câștige un turneu de Grand Slam, legendara Chris Evert propune o schimbare în sistemul de punctaj. Fosta jucătoare din Statele Unite consideră că sportivele care se impun la turneele majore (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) să câștige cel puțin 3.000 de puncte, scrie DigiSport.

Citeşte şi: Audiere BOMBĂ în dosarul lui Pomohaci. Martor, audiat ÎN SECRET de procurori

"Știu că la turneele Mandatory sunt importante și la ele participă toate jucătoarele de top, dar eu cred că un Grand Slam ar trebui să valoreze de trei ori mai mult. E o miză mult mai mare. Un Grand Slam ar trebui să valoreze cel puțin 3.000 de puncte", a declarat Chris Evert, conform New York Times.

În prezent, câștigătoarea unui turneu de Grand Slam câștigă, la fel ca în cazul băieților, 2.000 de puncte. Învingătoarea unuia dintre cele patru turnee Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing) primește 1.000 de puncte, în timp ce sportivele care se impun în turneele Premier 5(Doha / Dubai, Roma, Cincinnati, Montreal / Toronto, Wuhan), câte 900 de puncte.

În circuitul ATP, fiecare dintre cele nouă turnee Masters (Indian Wells, Miami, Monte-Carlo, Madrid, Roma, Cincinnati, Montreal / Toronto, Shanghai și Madrid) valorează 1.000 de puncte.

Chris Evert a mai spus că se aștepta ca, în acest an, în condițiile în care Serena Williams n-a mai jucat după Australian Open, din cauza sarcinii, cel puțin o altă jucătoare să se remarce.

"Cred că, în final, este o diferență foarte mare între Serena și restul jucătoarelor... Cred că, atât timp cât Serena joacă, e mai puțină presiune pe celelalte sportive, pentru că nu sunt favorite. În acest an, a fost mai multă presiune, pentru că Serena nu a jucat. Cineva trebuia să facă pasul în față și, în opinia mea, nimeni nu l-a făcut", a mai spus Chris Evert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.