Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se profilează o nouă alianță interesantă la nivel internațional: SUA și India își consolidează relațiile

sua india

Washingtonul doreşte să-şi consolideze relaţiile cu India în domeniul securităţii, afirmă şeful Pentagonului la New Delhi

Se profilează o nouă alianță interesantă la nivel internațional: SUA și India își consolidează relațiile

New Delhi, 20 mar /Agerpres/ - Statele Unite doresc să-şi consolideze relaţiile cu India în domeniul securităţii, în special în privinţa schimbului de informaţii şi a logisticii, a anunţat sâmbătă secretarul american al apărării Lloyd Austin, într-o întrevedere cu ministrul apărării indian Rajnath Singh, la New Delhi, transmit Reuters şi AFP.

Vizita lui Lloyd Austin, prima a unui demnitar de rang înalt american în India după preluarea mandatului de preşedintele Joe Biden, face parte din eforturile Washingtonului de a contracara ascensiunea Chinei în regiune.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Liderii din SUA, India, Australia şi Japonia au participat săptămâna trecută la primul lor summit, unde s-au angajat să lucreze împreună pentru promovarea unei regiuni indo-pacifice libere şi deschise şi să coopereze în domeniile securităţii maritime şi cibernetice pentru a face faţă provocărilor chineze.

''India, în particular, este un partener tot mai important în contextul internaţional actual care se schimbă rapid'', i-a transmis Austin ministrului indian Rajnath Singh.

''Am discutat despre oportunităţile de a ridica parteneriatul militar major SUA-India, care este o prioritate a administraţiei Biden-Harris. Şi vom face acest lucru prin cooperare privind securitatea regională şi prin interacţiuni între cele două armate'', a adăugat şeful Pentagonului.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

De partea sa, Rajnath Singh a afirmat că întrevederea cu Austin s-a concentrat pe ''extinderea angajamentului la nivelul armatelor celor două ţări în legătură cu schimbul de informaţii, cu sectoarele emergente ale apărării şi cu sprijinul logistic reciproc''.

Singh a făcut o pledoarie pentru creşterea investiţiilor industriei americane în sectorul apărării din India.

Lloyd Austin, care a fost primit de premierul Narendra Modi, se va întâlni sâmbătă şi cu ministrul de externe indian S. Jaishankar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.