Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se redeschid muzeele, bisericile si locurile de joaca pentru copii, incepand de luni - vezi unde!

romania germania romania
Germania va redeschide muzeele, bisericile si locurile de joaca pentru copii, incepand de luni, 4 mai, dupa ce saptamana aceasta au fost redeschise micile afaceri si in cateva zile se va lua o decizie si in privinta scolilor si a evenimentelor sportive, potrivit Reuters.
Cancelarul Angela Merkel, incurajat de increderea germanilor in conducerea sa, a avertizat ca exista riscul de reaparitie al Coronavirusului, daca oamenii lasa garda jos si uita de distantarea sociala si alte reguli de protectie. `Trebuie sa lucram pentru a ne asigura ca vom reduce numarul de noi infectii. Daca aceasta curba de infectie devine din nou mare, trebuie sa avem un sistem de avertizare care sa o observe din timp si sa putem actiona`, a declarat Merkel.
Germania a rezistat pandemiei mult mai bine decat Statele Unite, Marea Britanie si Italia, in parte datorita testarii la scara larga a popolatiei, a unui sistem de sanatate excelent, bine dotat si a masurilor stricte de izolare introduse la jumatatea lunii martie. Guvernul lui Merkel a aprobat , de asemenea, un ajutor de stat in valoare de 750 de miliarde de euro pentru a atenua impactul economic al crizei. Seful Cancelariei, Helge Braun, a declarat ca masurile de distantare sociala, cerinta de a purta masti pentru fata la cumparaturi si in transportul public si o distanta la cel putin 1,5 metri fata de alte persoane, vor ramane in vigoare pana cel putin pe 10 mai. El a mai adaugat ca orice alta masura de relaxare va depinde de rata de infectare, care trebuie sa ramana scazuta.
Cele 16 state federale din Germania lucreaza, de asemenea, la un plan de redeschidere a barurilor si a restaurantelor, dar si a activitatilor sportive. Merkel a spus, insa, ca evenimente mai mari, precum concerte si evenimente sportive majore, nu vor putea avea loc inainte de 31 august.
--
Speranta Anghel

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.