Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se repetă filmul din 2014? Tăriceanu calcă pe urmele lui Crin Antonescu

Inquam Photos - George Călin
Inquam Călin Popescu Tăriceanu

Filosoful spaniol George Santayana a spus că „Cei care nu îşi amintesc trecutul sunt condamnaţi să îl retrăiască”. Deciziile politice recente ale lui Călin Popescu Tăriceanu, în preajma alegerilor prezidențiale, au câteva puncte în comun cu mutările din 2014 în urma cărora Crin Antonescu a ieșit din politică:

1. În 2014 la putere era o alianță stânga-dreapta PSD-PNL. PSD avea premierul (Victor Ponta) și PNL avea candidatul la prezidențiale (Crin Antonescu). În 2019, la guvernare a fost tot o formulă stânga-dreapta PSD-ALDE. Premierul era de la PSD și Liviu Dragnea anunțase în CEX PSD de la Neptun, încă din 2018, că vrea să-l susțină pe Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale.

2. După ce a devenit limpede că PSD nu o să-l mai susțină la prezidențiale pe Crin Antonescu, PNL a ieșit din Guvern în 2014. După ce Călin Popescu Tăriceanu a aflat că PSD nu-l susține la prezidențiale, ALDE a ieșit din Guvern în 2019. Motivele oficiale au fost altele: liberalii lui Crin și liberal-democrații lui Tăriceanu au invocat problemele de la guvernare, însă elementul care a declanșat ruptura a fost candidatul la prezidențiale, în ambele cazuri.

3. După ce PNL a rupt USL, Crin Antonescu și-a dat demisia de la șefia Senatului în mai puțin de două săptămâni. După ce ALDE a ieșit de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a demisionat rapid de la șefia Senatului.

4. Crin Antonescu a renunțat la candidatura la prezidențiale și a demisionat de la șefia PNL. Călin Popescu Tăriceanu a renunțat și el la candidatura la Cotroceni.

5. După ce a ieșit de la guvernare, PNL-ul lui Crin Antonescu a parafat o înțelegere cu un alt partid (fuziune cu PDL). După ce a ieșit de la guvernare, ALDE a făcut alianță electorală cu alt partid (Pro România) și se vehiculează varianta unei fuziuni.

Crin Antonescu a ieșit ulterior din politică.

Citește și: SURSE - Suspans în Guvern: prima ședință fără ALDE ridică semne de întrebare .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.