Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se repetă scenariul din 'Războiul de Șase Zile' - Mutare de efect făcută de Netanyahu

intpolicydigest.org
Benjamin Netanyahu

În timpul întrevederilor pe care premierul israelian Netanyahu le-a inițiat astăzi cu liderul opoziției Yair Lapid și cu președintele „taberei de stat”, fostul premier Benny Gantz, Netanyahu le-a oferit celor doi intrarea într-un guvern de urgență extins, a relatat presa israeliană.

Aceasta este în același format precum cel în care regretatul lider al opoziției Menachem Begin a intrat în guvernul Eshkol în ajunul Războiului de Șase Zile.

Liderul opoziției ceruse un guvern de criză

Liderul opoziţiei israeliene, fostul premier Yair Lapid, i-a propus premierului Benjamin Netanyahu formarea unui guvern de criză, în urma atacului-surpriză al militanţilor Hamas asupra Israelului, relatează dpa.

"Nu vreau să mă preocup cu cine e de vină şi de ce am fost luaţi prin surprindere", a scris Lapid pe reţeaua X, fostă Twitter. "Vom înfrunta duşmanul împreună".

Acesta a adăugat că "statul Israel este în război" şi "nu va fi un război uşor sau scurt", propunându-i lui Netanyahu să formeze o coaliţie comună de profesionişti "capabilă să poarte acest război greu, complex şi îndelungat".

Netanyahu ştie că "nu poate purta acest război cu componenţa disfuncţională şi extremistă a actualului guvern", a mai subliniat liderul opoziţiei.

Peste 200 de morți

Ministerul Sănătății din Israel afirmă că cel puțin 1.104 persoane din Israel au fost rănite în atacul terorist din Gaza.

Cifra include 17 persoane în stare critică, 200 care sunt grav rănite, 226 în stare moderată și 142 care sunt în curs de evaluare medicală.

Bilanțul victimelor este de cel puțin 200 de morți și este de așteptat să crească, potrivit presei evreiești.

IDF spune că un număr nespecificat de soldați și civili au fost luați ostatici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.