Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se resimt primele efecte, după de Fitch a retrogradat economia SUA: undă de șoc la nivel mondial

Islamic Markets
Fitch Ratings

Agenția Fitch Ratings a scăzut ratingul de creditare al SUA, iar primele efecte încep să fie resimțite. Preţurile petrolului au scăzut miercuri, după câştiguri puternice, în pofida unei scăderi istorice a stocurilor de ţiţei din SUA, în condiţiile în care investitorii au evitat riscurile. De asemenea, pe bursele din Europa șocul a fost resimțit imediat, iar ședințele de tranzacționare s-au încheiat ”pe roșu”.

Citește și: Cutremur la nivel mondial: Fitch a retrogradat economia SUA/ Americanii contestă puternic decizia

Stocurile de ţiţei din SUA s-au redus în ultima săptămână cu 17 milioane de barili, cea mai mare scădere a stocurilor de ţiţei din SUA, conform înregistrărilor care datează din 1982, a anunţat miercuri Administraţia pentru Informaţii în Energie (EIA).

Efectele deciziei Fitch Ratings

În ciuda declinului record al stocurilor, preţul petrolului din SUA s-a redus, pe fondul scăderilor de pe pieţele financiare, după ce agenţia de rating Fitch a retrogradat ratingul de credit al guvernului SUA.

Bursele europene au scăzut puternic, miercuri, încrederea investitorilor fiind redusă, la nivel global, în urma retrogradării ratingului de ţară al Statelor Unite de către agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 1,45% şi toate sectoarele şi bursele majore au fost în teritoriu negativ.

Acţiunile miniere şi de retail au exercitat cele mai mari presiuni de scădere asupra indicelui, ambele coborând cu aproximativ 2,7%.

Indicele german DAX a pierdut 1,36%, CAC 40 al bursei din Paris 1,26%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,36%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a scăzut cu 1,3%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a coborât cu 1,8%.

Fitch Ratings a redus marţi ratingul privind riscul de nerambursare a datoriilor pe termen lung în valută străină al Statelor Unite, de la AAA la AA+, indicând ”deteriorarea fiscală aşteptată în următorii trei ani”.

Acţiunile din SUA au scăzut brusc după retrogradare, în timp ce pieţele din Asia-Pacific au pierdut, miercuri dimineaţă, în urma informaţiei – deşi economiştii sugerează că consecinţele pot fi limitate.

Investitorii au continuat, de asemenea, să analizeze rezultatele financiare publicate de companii, care au venit de la firme precum BAE Systems, Ferrari şi Taylor Wimpey.

Datele privind inflaţia din zona euro au depăşit aşteptările, luni, noi cifre arătând o creştere a activităţii economice în trimestrul al doilea al acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.