Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă drastic legea polițelor RCA: inclusiv posesorii de trotinete sau biciclete vor plăti (Proiect)

trotineta electrica

Autoritatea de Supraveghere Financiară a inițiat un proiect de OUG, care va ajunge pe masa premierului Marcel Ciolacu. În acest proiect se modifică legislația privitoare la polițele RCA, iar printre cei care vor plăti polițe de asigurare se numără inclusiv posesorii de trotinete electrice sau biciclete electrice.

Una dintre cele mai radicale schimbări pregătite privește relația asigurător-persoană prejudiciată-service auto. Noul proiect va pune asiguratorii în poziție de forță, iar șoferii ar putea avea probleme mari când se duc cu mașinile la service, informează Antena 3 CNN.

Noile polițe RCA vor fi plătite de către toți posesorii de vehicule autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 km/h. Vizate sunt, în special, trotinetele și bicicletele electrice, în condițiile în care accidentele s-au înmulțit semnificativ în ultima perioadă.

Polițe pe termen foarte scurt

Mai mult decât atât, este posibil să apară polițele de asigurare cu valabilitate scurtă. În prezent, șoferii își pot încheia polițe de asigurare cu o valabilitate de 1 - 12 luni, cu multiplu de o lună. În noua legislație însă este specificat doar faptul că polițele de asigurare pot fi eliberate pe o perioadă de maximum 12 luni, fără să fie specificate alte lucruri, ceea ce ar însemna că este posibil să apară polițele de asigurare pe stil englezesc, cu valabilitate de câteva zile sau chiar câteva ore.

Totodată, potrivit noului proiect, despăgubirile în cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese vor fi plafonate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.