Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă garda în parchetele specializate - MJ caută procurori-șefi în PÎCCJ, DNA și DIICOT

Banatul Azi
dna diicot

Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, că a demarat procedura de selecţie a procurorilor pentru ocuparea unor funcţii de conducere vacante din cadrul parchetelor.

"Luni, Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea unor posturi de conducere vacante din cadrul parchetelor. Este vorba despre patru funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, trei funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi o funcţie de procuror-şef adjunct direcţie şi 3 funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", se precizează în anunţul MJ.

Procedura de numire pe funcţiile menţionate este prevăzută de art. 144 alin. (1) din Legea nr. 303/2022: "Sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcţia de procuror sau judecător, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în acelaşi mod", menţionează Ministerul.

Procurorii pot depune cererile de înscriere până pe data de 17 octombrie, ora 12,00, iar, în perioada 6 - 17 noiembrie, procurorii participanţi la selecţie vor susţine interviul în faţa ministrului Justiţiei şi a comisiei de interviu.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate pe 24 noiembrie.

Procurorii șefi PÎCCJ, DNA și DIICOT au fost numiți anul acesta

În perioada decembrie 2022 – aprilie 2023, în conformitate cu prevederile art. 144 – art. 148 din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, s-au desfășurat procedurile de selecție a candidaților pentru funcțiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror-șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respectiv de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Totodată, în perioada aprilie – iunie 2023, s-a desfășurat procedura de selecție a candidaților pentru funcțiile de prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ, adjunct al procurorului general al PÎCCJ, procuror-şef adjunct al DNA (2 funcții) și procuror-şef adjunct al DIICOT (2 funcții), în urma căreia a rămas vacantă o funcție de procuror-șef adjunct al DIICOT.

În ceea ce privește celelalte funcții de conducere, la nivel de procuror-şef de secţie, care fac obiectul numirii, reiese că: funcțiile de procuror-şefde secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (4 funcții), procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei NaţionaleAnticorupţie (3 funcții) şi procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (3 funcții) sunt vacante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.