Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă radical una dintre cele mai aglomerate și mai importante intrări în București

intrare chitila

Intrările în Capitală sunt, în prezent, un mare coșmar pentru toți șoferii din cauza faptului că sunt extrem de aglomerate. La nivelul Guvernului s-a demarat un amplu proiect pentru lărgirea drumurilor naționale care intră în București.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, prezintă detaliile proiectului de lărgire a DN1 A, care face legătura între Centura Capitalei și Șoseaua Chitilei. Pe o distanță de 1,28 kilometri, DN1 A va fi lărgit la 4 benzi și se vor elimina trecerile de pietoni, în schimb construindu-se pasaj suprateran și subteran.

O altă intrare în București care se va schimba este Șoseaua Olteniței

”Au fost aprobate, în ultima ședință a Guvernului României, expropierile tuturor imobilelor proprietate privată, care fac parte din coridorul de expropriere al proiectului de lărgile la 4 benzi a DN1A între Centura București și intersecția Șoseaua Chitila x Parc Mogoșoaia.

Vor fi despăgubite 14 imobile proprietate privată, în suprafața totală de 2.088 mp, reprezentând teren cu sau fără investiții, în valoare de 682.304,18 lei.

Proiectul de lărgire la 4 benzi a DN1A între Centura București și intersecția cu Șoseaua Chitila - Parc Mogoșoaia se află acum în etapa de proiectare, iar la sfârșitul lunii trecute, am convocat factorii implicați și responsabili de implementarea proiectului la o serie de întâlniri, în care am discutat, împreună cu reprezentanții Primăriei Mogoșoaia, domnul primar Paul Precup și domnul viceprimar Florin Covaci, reprezentantul constructorului și proiectantul, despre stadiul actual al acestei etape, despre organizarea de șantier și despre cum se vor desfășura lucrările, astfel încât să nu fie îngreunat traficul greu.

Reamintesc că principalele lucrări ce vor fi executate sunt:

- lărgirea la 4 benzi de circulație x 3,5 m

-  lungime traseu 1,28 km

- trotuare, cu o lățime de 2,5 m

- zonă mediană de 1 m

- zonă verde

- pasaj pietonal subteran  amplasat vis-a-vis de intrarea în Parcul Mogoșoaia, dotat cu scări fixe, rulante și un lift la fiecare acces

- pasaj pietonal suprateran, amplasat în nordul podului CF 700. Va fi dotat cu 2 lifturi și 2 scări fixe, va fi amplasată și o stație de transport în comun în vecinătatea pasajului și va facilita tranzitul și traversarea în siguranță a DN1A

- amenajarea a 3 intersecții la nivel

  • intersecție DN1A cu DNCB
  • intersecție DN1A cu Șos. Chitila
  • intersecție DN1A cu Strada Valea Parcului

-  lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale

  • rețea nouă de canalizare pluvială cu o lungime totală de 1250 m
  • sistem de rigole carosabile pe ambele părți ale drumului
  • bazin de colectare a apelor, prevăzut cu grup de pompare și conductă de refulare

- lucrări de consolidare

- lucrări pentru siguranța circulației

- amenajări peisagistice pentru spațiile verzi

Dar și

- realizarea primului nod intermodal de transport călători între trenul metropolitan Gara de Nord - Aeroport Otopeni și ruta de autobuze Buftea - Mogoșoaia - București, care reprezintă un exemplu de bună practică și colaborare cu autoritățile locale.

Valoarea contractului este de 61,56 milioane lei, fără TVA, finanțare asigurată din fonduri externe nerambursabile, iar lucrările pentru realizarea lărgirii la 4 benzi a DN1A sunt estimate să înceapă maximum în luna aprilie.

Acest proiect se realizează la solicitarea și cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și al primăriei locale Mogoșoaia, prin domnul primar Paul Precup și domnul viceprimar Florin Covaci.”, arată Irinel Ionel Scrioșteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.