Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se scumpesc produsele importate din Turcia: Achizițiile din această țară vor fi nedeductibile

Radu Pop
frankfurt.apollo.olxcdn.com
container export import

Turcia a fost inclusă pe lista țărilor necooperante fiscal, astfel că achizițiile din această jurisdicție vor fi nedeductibile, potrivit avocatului Marius Rădoi:

„Prin punctul 10 din Legea nr. 296/2020 s-a introdus în Codul fiscal o nouă categorie de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate cu achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, publicate în Jurnalul Oficial al Comunității Europene, astfel:

„10. La articolul 25 alineatul (4), după litera f) se introduce o nouă literă, litera f1), cu următorul cuprins:

„f1) cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacţii cu o persoană situată într-un stat care, la data înregistrării cheltuielilor, este inclus în anexa I şi/sau anexa II din Lista UE a jurisdicţiilor necooperante în scopuri fiscale, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene;””

Potrivit art. 7 alin. (1) din Legea nr. 296/2020, așa cum a fost modificată prin OUG nr. 226 din 31 decembrie 2020, această prevedere se aplică de la 1 ianuarie 2021.

Rezulta că achizițiile de la furnizori aflați în Anexa I sau în Anexa II din lista UE a jurisdicțiilor necooperante, publicată în Jurnalul Oficial al Comunității Europene, generează cheltuieli nedeductibile.

Ultima actualizare a acestei liste publicate în Jurnalul Oficial al Comunității Europene este Jurnalul C331/3 din 7 octombrie 2020.

Jurisdicțiile care sunt în Anexa I:

Samoa Americană;

Anguilla;

Barbados;

Fiji;

Guam;

Palau;

Panama;

Samoa;

Trinidad și Tobago;

Insulele Virgine Americane;

Vanuatu;

Seychelles.

Statele care sunt în Anexa II:

Turcia;

Maldive;

Iordania;

Namibia;

Thailanda;

Sfânta Lucia;

Australia;

Maroc

Jurnalul Comunității Europene poate fi descărcat aici: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=OJ:C:2020:331:FULL&from=RO.

Pentru plătitorii de impozit pe profit se recomandă să își revizuiască furnizorii, iar dacă aceștia se regăsesc în Anexa I sau în Anexa II din lista UE a jurisdicțiilor necooperante fiscal, listă publicată în Jurnalul Oficial al Comunității Europene, cheltuielile generate cu acești furnizori sunt considerate nedeductibile fiscal începând cu 1 ianuarie 2021 prin modificarea adusă Codului fiscal de pct. 10 din Legea nr. 296/2020.

Următoarea modificare a acestei liste a fost anunțată de Consiliul European pentru luna februarie 2021. Lista se actualizează de două ori pe an”

Citește și: Mesaj de la Muntele Athos, în privința vaccinului anti-Covid: ‘Este produs forțat, în condițiile în care lipsesc încă multe informații despre biologia coronavirusului’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.