Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se strânge lațul: Au apărut primele imagini cu moartea polițistului

accident

Procurorii de la Parchetul Capitalei au ridicat înregistrări cu imaginile surprinse de camerele de luat vederi aflate pe traseul pe care a trecut coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea în seara în care s-a produs accidentul soldat cu moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Citește și: Klaus Iohannis: Victor Ponta este foarte belicos. Confundă guvernul cu gara

Conform unor informații, coloana în care a murit saptamana trecută motociclistul Bogdan Gigină s-a format în faţa sediului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, fostul INMH, au declarat, pentru EurActiv.ro, surse din Ministerul Afacerilor Interne.

Citește și: Klaus Iohannis îi cere DEMISIA lui Gabriel Oprea/ video

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Adrian Ţîrlea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că imaginile provin de la camerele de luat vederi amplasate în intersecţiile de pe traseu şi care aparţin Primăriei sectorului 1.

Citește și: Iohannis elucidează misterul pozelor cu Dan Mihalache

De asemenea, au fost ridicate înregistrări de la firme şi persoane fizice, care ar fi putut să surprindă momentul accidentului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar penal în cazul decesului poliţistului Bogdan Gigină, sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă.

Citește și: Un polițist de la rutieră dă cărțile pe față: E REVOLTĂTOR ce se întâmplă

Până în prezent, procurorii au audiat persoane care aveau cunoştinţă despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv poliţiştii din coloană şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori oculari aflaţi în zonă.

Citește și: BOMBĂ de la DNA: Nepotul lui Băsescu a fost trimis în judecată

Totodată, au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliţie decedat, precum şi date cu privire la componenţa coloanei la momentul incidentului.

Citește și: OFICIAL Anunțul de la DNA pentru Sorin Oprescu

A fost solicitată, de asemenea, documentaţia privind efectuarea lucrărilor de reparaţie de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare şi siguranţă specifice).

Citește și: Decizie radicală a lui Sebastian Ghiță: A renunțat la licența pentru televiziune

Poliţistul Bogdan Gigină a decedat după ce, în seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident la intersecţia Calea Plevnei cu bd. Ştirbei Vodă.

Poliţia Capitalei a anunţat ulterior că poliţistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Citește și: Dragnea, despre noua situație a lui Ponta: Nu pot sa cred că nu mai sunt! Cum? Nici n-am văzut

"Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă a coloanei oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic", a precizat Poliţia Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.