Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se strange latul in jurul lui Arafat

ponta arafat

Premierul Victor Ponta a solicitat miercuri un audit extern la Departamentul de interventii pentru situatii de urgenta dupa accidentul aviatic din Siutghiol pentru a vedea exact ce poate fi imbunatatit in privinta interventiilor in situatii de urgenta. Departamentul este condus de Raed Arafat.

"O să vreau pentru Departamentul de intervenţii pentru situaţii de urgenţă să găsim soluţia unui audit extern pentru că am investit şi investim foarte mult, însă, în final, oamenii şi procedurile trebuie să fie mai bine pregătite atunci când avem situaţii de acest gen.

Vreau însă, şi fac un apel, să tratăm cu respect şi responsabilitate una din instituţiile cele mai eficiente din România - Sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă - însă e clar că nu există sisteme perfecte şi că toate trebuie reevaluate şi îmbunătăţite şi orice fel de vinovăţie sau responsabilitate va fi cazul va fi asumată", a spus Ponta.

El a subliniat nevoia de a vedea exact care sunt cauzele producerii tragediei de la Siutghiol, inclusiv prin ancheta Parchetului.

"Ca om, am toată compasiunea şi toată solidaritatea pentru familiile victimelor (de la Siutghiol, n.r.). Am primit primele concluzii de la Ministerul de Interne. Sunt de acord şi vom aproba şi în Guvern primele responsabilităţi care trebuie asumate. Eu cred şi va fi nevoie în continuare să continuăm să aflăm cum s-a produs şi cum s-a ajuns la această tragedie. Cu siguranţă, şi Parchetul va face ceea ce ţine de atribuţiile legale ale Parchetului", a declarat premierul Victor Ponta, în prima şedinţă de Guvern în noua formulă a Executivului.

Raed Arafat a declarat ca daca va fi gasit responsabil in vreun fel pentru tragedia de la Siutghiol, va demisiona imediat.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.