Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se țin de cuvânt. Parlamentarii AUR au depus la Senat proiectul de lege `Fără finanțare de la stat pentru partidele politice`

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a depus o inițiativă legislativă pentru a stopa finanțarea partidelor politice din bani publici. Prin această măsură a partidului AUR se va face o economie la bugetul de stat în valoare de 50 de milioane de euro anual.

„A fost depusă la Senat inițiativa legislativă privind stoparea finanțării partidelor, că tot zice dnul Cîțu că nu sunt bani! Ia, să vedem acum cine ține cu românii? Din banii pentru partide se pot face investiții importante în Educație, Sănătate, Agricultură!”, a comentat senatorul Rodica Boancă, unul dintre inițiatorii proiectului de lege.

52.000 de euro pe zi, aceasta este uriașa sumă pe care a primit-o anul acesta Partidul Social Democrat de la statul român, în contul subvenției pentru formațiunile politice parlamentare.

52.000 de euro pe zi am plătit cu toții, fiecare român, pentru ca PSD să ne dea viața peste cap în lupta sa împotriva unei justiții independente.

Finanțarea partidelor politice din România a explodat în 2018, după ce legea a fost schimbată la inițiativa deputatului PSD Mihai Drăghici.

Scopul inițial al acestei alocări de fonduri către formațiunile parlamentare – eliminarea clientelei de partid, care finanțează aleșii contra unor beneficii ulterioare – nu a fost de fapt atins. Bugetul de stat este la fel de spoliat, doar că acum acest lucru se întâmplă prin alocare directă, fără bătăile de cap și riscurile penale ale contractelor comerciale aranjate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.