Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se va supune dezbaterii publice regulamentul de organizare şi funcţionare a Direcţiei generale afaceri europene

www.mai.gov.ro
Ministerul de Interne, MAI

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului Afacerilor Interne pentru modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Direcţiei generale afaceri europene, Schengen şi relaţii internaţionale, aprobat prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 163/2016. Textul proiectului de act normativ este afişat şi poate fi consultat pe pagina de internet: www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al M.A.I., din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti, conform Agerpres.

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunţului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.

Potrivit referatului de aprobare, modificarea structurii organizatorice a Direcţiei generale afaceri europene, Schengen şi relaţii internaţionale (DGAESRI) impune completarea atribuţiilor acesteia sub aspecte ce privesc activităţile de pregătire şi derulare de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, activarea de către un stat membru al Uniunii Europene (UE) a articolului 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană (TUE) sau scenarii de restructurare/reformă a UE.

În acest context, DGAESRI trebuie să dezvolte activităţi specifice, reflectate în atribuţii precum: coordonarea, pe perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, a procesului de gestionare şi conducere a activităţii grupurilor de lucru ale Consiliului UE, a activităţii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, pe componenţa Afaceri Interne, precum şi pe alte componente ale Consiliului UE, pe domeniile aflate în competenţa MAI.

În scopul reflectării cu precizie a funcţiei de coordonare pe care o îndeplineşte DGAESRI pe domeniul afacerilor europene, se propune stabilirea în mod expres a unor atribuţii ale serviciilor din cadrul direcţiei generale de a iniţia, ori de câte ori este nevoie, constituirea unor grupuri de lucru la care să participe reprezentanţi ai structurilor MAI cu atribuţii în domeniul supus analizei.

Proiectul de ordin conţine şi prevederi referitoare la faptul că DGAESRI asigură reprezentarea României la lucrările Consiliului de administraţie al Agenţiei europene pentru gestionarea operaţională a sistemelor informatice la scară largă în spaţiul de libertate, securitate şi justiţie (eu-LISA).

De asemenea, se propune introducerea, pentru unul dintre serviciile DGAESRI, a unor atribuţii de verificare a activităţii de monitorizare a implementării acquis-ului UE la nivel local efectuată de către prefecţi, fiind avute în vedere monitorizarea permanentă a actelor normative emise de către autorităţile administraţiei publice locale şi publicate pe paginile de web ale consiliilor judeţene şi ale consiliilor locale, în scopul verificării conformităţii acestora cu legislaţia europeană în domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.