Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Burduja, lider PNL Sector 1, încă un mesaj tăios la adresa lui Clotilde Armand, care se luptă cu copiii cu sindrom Down: 'Linia roșie a infamiei'

Agerpres
Clotilde Armand

Clotilde Armand face victime în lupta cu PNL! Copiii cu sindrom Down sunt noile ținte ale primarului USR-PLUS. Parohia Mavrogheni din București vrea să construiască un centru unic în România pentru copiii cu sindrom Down, dar primarul Armand se opune.

Liberalii au devoalat mutarea făcută de Armand. Pentru că PNL, prin consilierii de la Sectorul 1, a refuzat să voteze un proiect de rectificare a bugetului, Clotilde Armand nu a vrut să supună la vot proiectul centrului pentru copiii cu sindrom Down. Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1, îi transmite lui Armand că a depășit ”linia roșie a infamiei”.

Citește și: Clotilde Armand se luptă cu copiii cu sindrom Down: 'A șantajat la propriu proiectul'

”CLAR ȘI RĂSPICAT: LINIA ROȘIE A INFAMIEI

Ieri am scris despre Centrul pentru copii cu Sindrom Down din Sectorul 1, blocat fara scrupule de primarul Armand Clotilde, ca instrument de șantaj si răzbunare politica. Mesajul a ajuns la peste 120.000 de oameni doar pe aceasta pagina si subiect național de presa. Adevarul trebuie spus. Pana la capăt, chiar daca doare. Si pe noi ne doare cel mai mult, pentru ca fără voturile PNL aceasta persoana nu era azi primar.

Sa recapitulam evenimentele, ca sa fie simplu si clar pentru toata lumea:

1. Proiectul este primul Centru integrat pentru copii cu Sindrom Down din întreaga țara. Un grup de oameni minunati s-au luptat ani de zile cu birocrația si au obținut peste 20 de avize, inclusiv autorizația de construire (Parohia Mavrogheni - Piața Victoriei). Contribuie cu peste un milion de euro prin terenul pus la dispoziție si donații private.

Citește și: Sebastian Burduja, către Clotilde Armand, după umilirea copiilor cu sindrom Down: 'Până aici! Ajunge! Linia roșie a fost depașită'

2. PNL a răspuns apelului lor si, la momentul adoptării bugetului local, pe 29 aprilie 2021, a făcut un amendament pentru finanțarea Centrului. Votat de toate partidele. Pentru anul acesta, ar fi vorba de aproximativ 800.000 EUR, o suma modica pentru cea mai bogata primărie din țara.

3. Urmează primele tentative de șantaj politic. Centrul nu poate fi finanțat decât in baza unui protocol, care trebuie aprobat tot prin HCL. Aparatul administrativ are totul gata de doua luni, dar primarul blochează inexplicabil introducerea protocolului pe ordinea de zi a Consiliului Local. Nu chiar inexplicabil, sa avem răbdare.

4. Dupa zeci de rugăminți de la grupul de inițiativa al Centrului si de la grupul consilierilor PNL, primarul vine in sfârșit cu proiectul ca punctul #2 pe lista suplimentara a ședinței de consiliu local din 2 iulie. La “pachet” cu punctul #1, o rectificare bugetară făcută pe genunchi. Nu credeți in coincidențe? Nici noi.

5. PNL respinge argumentat proiectul de rectificare bugetară, primarul Armand Clotilde cere cuvântul si retrage imediat punctul legat de Centrul pentru copii cu Sindrom Down. Inchide brusc ședinta, se ridica si pleacă. Totul se întâmpla la 02:28:20 pe înregistrarea ședinței de Consiliu Local din 2 iulie 2021, disponibilă pe site-ul primăriei. Priviți si va minunați. Curat murdar. Infect chiar.

Pot sa înțeleg fanatismul unor susținători care refuza sa vadă adevarul. Idolii lor de lut se sfarma văzând cu ochii.

Pot sa înțeleg disperarea reacțiilor primarului si echipei de atac, cu exponenți plătiți din banii cetățenilor sectorului 1, ca funcționari publici ai Primăriei. Răspunsurile variază de la defăimări la atacuri la persoana si alte teme, orice…dar nimic pe subiectul Centrului. Zero. E o tactica veche de manipulare bolșevică: distrage atenția cu orice, numai schimba subiectul. Pana acum, nici primarul, nici altcineva din echipa ei nu au fost in stare sa producă UN SINGUR argument, cea mai plăpândă justificare pentru blocarea Centrului. Pentru ca NU EXISTA.

Concluzia simpla: a fost doar o răzbunare ticăloasă, premeditata. De aceea a si fost inclus Centrul pe ordinea de zi suplimentara abia dupa 2 luni (!!), fix când trebuia sa treacă rectificarea bugetară si “la pachet” cu ea.

Singura reactie acceptabila ar fi ca primarul sa isi prezinte public scuzele. Nu a făcut-o si nu o va face.

Măcar a deblocat azi, dupa luni de zile, finanțarea spitalelor din sectorul 1. Stăteau dupa o singura semnătura - a primarului. Noroc ca a vrut sa mute atenția de la Centrul blocat la orice alt subiect, altfel cine stie cât am mai fi așteptat…

Noi nu ne lăsăm. Centrul pentru copii cu Sindrom Down va fi finanțat de urgenta in următoarea ședinta de Consiliu Local, ca urmare a proiectului PNL depus ieri si dincolo de orice șantaj politic. Si vom avea, in sectorul 1, primul astfel de centru integrat din întreaga țara.

PS Ieri am raspuns la peste 100 de mesaje. Cu răbdare, civilizat. In buna măsura, conturi false sau propagandisti de partid. Pentru aceștia nu conteaza adevarul sau faptele, doar idolii (falși). Va invit sa ii observați cum folosesc cele doua tactici bolșevice: schimba subiectul (“whataboutism”); sau atac la persoana (argumentum ad hominem). Atat pot ei.”, e mesajul lui Burduja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.