Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță, atac devastator la adresa lui Kovesi - Era șefa unui grup infracțional organizat

Inquam Photos/Octav Ganea
Sebastian Ghita

Sebasian Ghiță al lansat un atac dur la adresa fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, acuzând-o de conducerea unui grup infracțional organizat care avea ca scop intimidarea procurorilor și judecătorilor.

„Eu consider ca șefa acestui grup infracțional organizat era doamna Laura Codruța Kovesi pentru că cu așa o putere intimida si procurori si judecatori” da declarat fostul deputat în direct la România TV.

Fostul deputat Sebastian Ghiță, aflat sub control judiciar și cu interdicție de a părăsi țara, a fost văzut ultima oară în public în seara zilei de luni, 19 decembrie 2016, la o reuniune de bilanț a SRI cu parlamentarii care au făcut parte din Comisia de Control din Parlament. La o săptămână după această dispariție, la postul de televiziune deținut de Sebastian Ghiță, România TV, au început să fie difuzate o serie de înregistrări nedatate, înregistrări în care acesta aducea acuzații grave la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, respectiv a generalului SRI Florian Coldea. Acesta din urma a si fost demis in urma respectivelor dezvaluiri.

Pe 14 aprilie 2017, autoritățile sârbe și române au anunțat reținerea lui Sebastian Ghiță de către poliția din Belgrad. Dupa o luna si jumatate a fost eliberat din arestul preventiv si mentinun in arest la domiciliu, pentru o cautiune de 200.000 de euro.

Sebastian Ghiţă a anuțat că a primit azil politic în Serbia, după ce au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care Vlad şi Andreea Cosma şi că autorităţile de la Belgrad s-au "îngrozit" când au aflt că procurorii încurajau falsificarea probelor

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.