Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță, de negăsit: DOS, scoasă basma curată de fostul ministru al MAI

Inquam Dragos Tudorache MAI

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat, joi, că i-a prezentat succesorului său concluziile pe care el le-a primit de la Poliţia Română şi Direcţia de Opraţiuni Speciale în cazul lui Sebastian Ghiţă, arătând că cei de la DOS au acţionat legal, pentru că nu aveau o bază juridică pentru a interveni “mai intruziv în viaţa domnului Ghiţă”.

Tudorache a spus că acesta este un caz în evoluţie şi este convins că noul ministru de Interne, Carmen Daniela Dan, “va urmări îndeaproape”.

Ultimă ORĂ - Comandament de iarnă la Ministerul de Interne și Primăria Capitalei

„I-am prezentat concluziile primite şi de mine de la IGPR şi de la Direcţia de Operaţiuni Speciale cu privire la modul în care a fost implementată ordonanţa procurorilor. Concluziile mele, văzând modul în care s-a acţionat atunci, cei de la DOS au implementat ordonanţa aşa cum trebuia. Nu aveau o bază juridică pentru a interveni mai intruziv în viaţa domnului Ghiţă. E un caz în evoluţie şi sunt convins că şi doamna ministru (Carmen Daniel Dan, n.r.) va urmări îndeaproape”, a spus Dragoş Tudorache, potrivit News.ro.

Șef NOU la CJ Timiș: Cine îi va lua locul lui Sorin Grindeanu

Fostul deputat este căutat din 21 decembrie, după ce a fost chemat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, şi nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Sebastian Ghiţă nu avea dreptul să plece din ţară fără acceptul procurorilor pentru că decizia din 16 decembrie, până la judecarea contestaţiei, nu era definitivă. Poliţiştii l-au căutat pe Sebastian Ghiţă la locuinţa sa din Ploieşti, dar şi în alte locuri pe care acesta le frecventa, însă nu l-au găsit, iar în 22 decembrie au anunţat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar pe cauţiune.

De asemenea, poliţiştii au informat DNA Ploieşti că Sebastian Ghiţă nu a fost găsit după ce pe numele lui a fost emis mandatul de aducere.

Ultima dată, Sebastian Ghiţă s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar pe 19 decembrie.

Sebastian Ghiţă se afla sub supravegherea Direcţiei Operaţiuni Speciale (DOS) de luni, 19 decembrie, din dispoziţia DNA Ploieşti, dar ofițerii DOS l-au pierdut ”în ceață”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.