Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță face acuzații dure: Ori ni i-au cumpărat, ori i-au speriat

ghita 1

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat că Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale în străinătate. Ghiţă a prezentat rezultate parţiale din Republica Moldova, care îl dau pe liderul PSD drept câştigător. Pe de altă parte, deputatul PSD a acuzat "aranjamentele politice" care se încearcă în diaspora, spunând că reprezentanţii PSD din secţiile de la Paris "au dispărut în această dimineaţă": "Ori ni i-au cumpărat, ori i-au speriat".

Sebastian Ghiţă a declarat că, potrivit sondajelor PSD, Victor Ponta a înregistrat a obţinut un scor bun în mai multe ţări, enumerând Belgia, Moldova, Anglia, Italia, Spania şi Franţa.

"Dacă ne ajută Dumnezeu, domnul Victor Ponta va câştiga în diaspora. Mulţi dintre românii care au aşteptat la coadă şi care au dorit să voteze, dând o lecţie tuturor, au votat Victor Ponta. Sondajele noastre făcute în multe dintre oraşele din Europa arată că multe din voturi au mers către Victor Ponta. Este foarte important că, pentru prima dată, după foarte mult timp, câştigăm Moldova. Cetăţenii din Moldova au votat Victor Ponta, nu Monica Macovei, cum a vrut dl. Filat, nu Elena Udrea cum a vrut dl Chirtoacă. Vom reuşi să luăm un vot care va marca scena politică în diaspora", a spus Ghiţă.

Potrivit lui Sebastian Ghiţă, în Moldova, Victor Ponta a câştigat  47%, după numărarea voturilor din 15 secţii de votare din totalul de 21,faţă de Klaus Iohannis care a obţinut 27%.

Deputatul PSD a acuzat "aranjamentele politice" din ambasade şi a precizat că, la Paris, oamenii PSD din secţiile de votare "au dispărut".

"În toată Europa există nişte ambasadori care controlează ambasadele şi locul unde votează şi acei ambasadori nu au fost numiţi de Victor Ponta. Din păcate, oamenii din secţiile de vot, presedinţii secţiilor de votare nu au nici o legatură cu Victor Ponta. Din păcate, organizarea acestor alegeri a fost lăsată pe mâna unora care încă mai cred că îşi permit cu  instituţiile statului să facă face aranjamente politice. Se va vedea de data asta foarte clar ce s-a întâmplat la Paris, cînd ne-au plecat, in această dimineată, toti oamenii din sectiile de votare. Nu ştiu de ce acei oameni ieri ne-au spus că vor merge ca reprezentanţi ai PSD la secţiile de votare şi astăzi au dispărut. Ceea ce s-a dorit e o greşeală. Astăzi, la Paris, toţi responsabilii PSD din secţiile de votare au dispărut. Ori ni i-au cumpărat, ori i-au speriat", a spus Ghiţă.

Ghiţă a adăugat, la România TV, că a fost "o greşeală uriasă" şi nu trebuie repetată în turul al doilea: "Faptul că Victor Ponta şi PSD reuşesc astăzi să câştige diaspora este o chestiune pe care nu o putem masca cu mici mitinguri în România."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.