Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță: 'O să-i vedem cu cătușe la mâini?'

jurnalistii.ro-Sebastian-Ghita

Până la sfârșitul acestui an toate cele 750 de localități din mediul rural incluse în program vor avea acces la internet prin programul Ro-Net! Asta declarau, la începutul anului, premierul Dacian Cioloș și fostul ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan. Numai că promisiunile guvernului nu se pot transforma, din nou, în realitate.

Azi, Dragoș Tudorache, ministrul interimar al MCSI, spune că planul nu e mai e valabil și nu se va mai aplica în acest an. El anunță un nou proiect de construcţie al unei reţele de internet de mare viteză care să acopere zonele defavorizat, cun buget de aproximativ 100 de milioane de euro, parte din bani urmând să fie europeni. Ministrul anunță că are 6 variante. Una este ca proiectul să fie realizat tot de un operator la nivel naţional, aşa cum este acum RO-NET, iar o altă variantă este ca în realizarea reţelelor să fie implicate şi autorităţile locale.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Zeci de răniți la un concert al lui Snoop Dogg și Wiz Khalifa

Acuzat, de multe ori, că a distrus toate contractele importante de comunicații prin firmele pe care, conform miniștrilor din guvernul Cioloș, le-ar controla, Sebastian Ghiță a reacționat la decizia lui Tudorache.

”Astazi am aflat, cu stupoare, ca Ministrul Cancelariei Tudorache , devenit ,ca jumatate din Guvernul Ciolos, expert IT a anuntat ca acesti tehnocrati nu sunt in stare sa finalizeze proiectul RO-NET. Le reamintesc domnilor Ciolos, Bostan si Tudorache ca Romania mai putea absorbi bani europeni. Dar, numai daca tehmocratii stiau, voiau si puteau sa i aduca in tara.

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Dupa ce s-au laudat acum un an ca vor face cate-n luna si-n stele, acum ne anunta, cu nonsalanta, ca nu mai pot termina proiectele.

Problema e ca, deseori, prostia si incompetenta aduc pagube mult mai mari Romaniei decat vrem sa credem.

Citește și: Delia și-a ieșit din minți! Mesaj VIOLENT pentru părinți: Nu-s nici mă-ta, nu-s nici tac-tu…

Ar trebui DNA sa cerceteze si pagubele aduse Romaniei prin neimplicarea acestor tehnocrati in finalizarea proiectelor Romaniei.

Riscul cu acest Ro-Net este foarte mare pentru absorbtia pe viitor. Una din conditiile puse Romaniei pentru a accesa banii din IT in exercitiul 2014 - 2020 a fost finalizarea Next Generation Acces. Adica a Ro-Net-ului.

Citește și: Cel mai frumos drum din lume se transformă în cel mai aglomerat

Romania pierde zeci de milioane de euro.

Vor raspunde acesti domni? Sau se vor multumi sa se laude si sa se sustina intre ei, impreuna cu oamenii aceia putin isterici Matilde si Nicusor Clotilde?

O sa-i vedem cu catuse la maini pentru ca sunt incapabili si distrug sansele Romaniei?”, e mesajul lui Sebastian Ghiță pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și: O petiție susține că SRI vrea să folosească fonduri europene pentru a ne urmări fiecare pas

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.