Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță oferă primele explicații după ce a scăpat de controlul judiciar instituit de DNA

jurnalistii.ro-Sebastian-Ghita

Sebastian Ghiță a scăpat de controlul judiciar impus în dosarul "Tony Blair", în care este acuzat de spălare de bani. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Citește și: Mihai Stoica a ieșit de la DNA: Declarațiile șefului Stelei după audierile în fața procurorilor

”Au fost multe argumente aduse în faţa Înaltei Curţi şi ceea ce pot să vp comunic e că speranța oricărui cetățean din România este în final la judecători. Doar notorietatea unor oameni ca Victor Ponta face ca astfel de dezbateri în societate și astfel de setări de reguli să ajungă în fața publicului. Din trei în trei luni mai apare o nouă acuzaţie şi, probabil, pe măsura ce ne vom apropia de campania electorală și pe masură ce proiectul 'România Unită' va crește o să vedem mai multe acuzaţii la adresa mea și a altora din jurul meu”, a declarat Ghiță, la ieșirea de la ÎCCJ.

'Depinde cum au fost luate măsurile. Este în interesul meu ca atunci când mă voi apăra în fața judecătorilor, să fie niște martori valizi, nu unii cu care am discutat înainte. Lucrurile nu se pot întâmpla într-o zi așa cum vrem noi, asta se vor echilibra într-o lună. Știți bine că după alegerile prezidențiale, noua putere a decis să pună aceste restricții, iar eu cu domnul Ponta n-am mai vorbit de un an și jumătate.

Politica e un sport periculos. Pentru că te încearcă apăsarea cetățenilor României, m-am înscris în acest partid.', a spus Ghiță la Realitatea.

În dosarul ”Tony Blair”, fostul prim-ministru Victor Ponta este suspectat de fapte de corupţie, după ce ar fi primit foloase necuvenite pentru a-l spijini pe Sebastian Ghiță să candideze la alegerile din 2012. Ponta este acuzat de trafic de influență și de complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Banii oferiți de Ghiță în schimbul candidaturii ar fi fost folosiți pentru organizarea vizitei fostului premier britanic Tony Blair în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.