Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiţă, dezvăluiri despre Afacerea Microsoft. "De ce Microsoft nu e urmărită de procurori?"

sebastian ghita ancheteonline.ro

Deputatul Sebastian Ghiţă, proprietarul Asesoft, companie aflată în ultimii 10 ani în top 10 din domeniul IT din România, face dezvăluiri despre afacerea de sute de milioane de euro care a ajuns la DNA şi s-a transformat în "Dosarul Microsoft". Patronul România TV vorbeşte într-un interviu fără perdea, acordat jurnalistului Cătălin Tolontan, despre ceea ce s-a întâmplat de fapt în relaţia dintre statul român şi compania americană de IT.

"Ghiţă: - Știți ce ne-a vîndut Microsoft?

Tolontan: - Licențe.

Ghiţă: – Nu. Asta se spune pe televiziuni. Nu ne-a vîndut nici o licență! Pentru că acele calculatoare care erau în ministere aveau deja licențe.

Tolontan: - De unde?

Ghiţă: – De la noi, eu eram în afacerea IT la jumătatea anilor 2000 și știu ce spun. La un moment dat, exista obligația ca toate firmele care vindeau calculatoare să le vîndă împreună cu licențe. Pe care noi le cumpăram, era sub 100 de dolari, de la Microsoft. Și atunci ce au făcut americanii? Au zis că vînd Guvernului upgradarea, adică posibilitatea de a descărca îmbunătățirea softului.

Tolontan: - Adică ne dau versiunile ulterioare.

Ghiţă: – Teoretic. Doar teoretic! Însă pe calculatoarele Guvernului oricum nu mergeau noile versiuni, care de altfel nici n-au fost descărcate! Noi am cumpărat nimicul cu 400 de milioane de euro în 10 ani. Acesta este adevărul! Și de aici s-au luat șpăgile pe care le vedem astăzi la televizor."

Microsoft știa că noi avem licențe că de la ei le luaserăm! Și totuși, a pus Guvernul să cumpăre suport. Funeriu, Sandu și alții de i-am pus noi, românii, miniștri au semnat. Nu ne trebuiau aceste servicii! E o profundă și mare porcărie organizată de această companie Microsoft”, afirmă Sebastian Ghiţă.

În calitate de cetățean român mă întreb mereu: de ce Microsoft nu e urmărită de procurori? Calculatoarele Guvernului aveau deja licențe legal cumpărate de importatorii care vînduseră calculatoarele. Microsoft știa. Și atunci a vîndut Guvernului suport. Adică o hîrtie cu dreptul de a suna la un call center din America. Nu aveam nevoie de acest serviciu. Acesta este adevărul îngrozitor”, mai spune deputatul.

Interviul integral poate fi citit pe tolo.ro!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.