Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Kurz: 'UE ar trebui să ia în considerare sancţiuni împotriva Turciei'

Inquam Photos / George Calin
kurz

Uniunea Europeană ar trebui să adopte sancţiuni împotriva Turciei dacă aceasta va continua să încalce drepturile omului şi suveranitatea Greciei în Mediterana de Est, afirmă cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit DPA.

"Este periculos să lăsăm impresia că folosim standarde duble. Este corect să adoptăm sancţiuni împotriva Belarusului, dar ce facem cu Turcia?", a spus Kurz într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Liviu Pleșoianu promovează teoria conspirației: mișcarea globală de TREZIRE a umanității! Se apropie o catastrofă

În Turcia "există jurnalişti şi membri ai opoziţiei în închisoare. Iar acum are loc o încălcare a dreptului internaţional împotriva Greciei. Iar noi ce facem? Din punctul meu de vedere, nu este sustenabil să acceptăm mereu comportamentul" preşedintelui turc Recep Tayyip Edrogan, a adăugat el.

"Vrem să fi trasate linii roşii clare. Iar dacă ele sunt încălcate, vrem să existe consecinţe, până la sancţiuni. Grecia este membru al UE şi, pentru mine, comportamentul Turciei este inacceptabil", a mai spus Kurz.

Citește și: Gabriela Firea explică explozia numărului de cazuri de COVID-19 în Bucureşti: 'Sunt foarte mulţi din alte judeţe ale ţării'

Grecia şi Turcia sunt blocate într-o dispută privind explorările de gaz în larg. UE este de partea Turciei, spunând că Ankara face prospecţiuni pentru gaz natural în ape care fac parte din zona economică exclusivă a Atenei, notează AFP.

În interviu, Kurz l-a acuzat de asemenea pe Erdogan că se foloseşte de "migranţi ca armă de şantaj împotriva UE", făcând referire la trecerile ilegale de frontieră între Turcia şi Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.