Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Kurz: Victoria conservatorilor în alegeri, un semnal proeuropean clar

Krone
Sebastian Kurz gradinite

Victoria Partidului Poporului (OeVP, conservator) în alegerile legislative desfăşurate duminică în Austria constituie un semnal clar că votanţii au optat pentru Uniunea Europeană, a declarat luni liderul acestei formaţiuni, Sebastian Kurz, pentru agenţia DPA. 'Este un rezultat bun pentru Europa', a afirmat tânărul ministru de externe, în vârstă de 31 de ani, conform Agerpres.

'The OeVP a fost şi este partidul european al Austriei', a declarat Sebastian Kurz, care va prelua, cel mai probabil, funcţia de cancelar în urma plasării conservatorilor pe primul loc la scrutinul de duminică.

Sebastian Kurz a subliniat însă că Uniunea Europeană are nevoie de reforme, un subiect pe care îl va avea în atenţie în perioada în care Austria va exercita preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, în a doua jumătate a anului 2018. Liderul conservator austriac a mai afirmat că doreşte să colaboreze cu şefa guvernului german, Angela Merkel, şi cu alţi lideri pentru a schimba Europa în bine, fără însă a oferi alte detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.