Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Moise, președintele PMP București: Tablete și internet gratuite pentru elevi și profesori dacă vrem să facem funcţională teleşcoala pe termen lung!

sursa foto: Evenimentul Regional al Moldovei
scoala online

Ministrul Educaţiei, doamna Monica Anisie, declara că există 250.000 de copii care nu au participat la şcoala online. Cifra mi se pare şi aşa îngrozitor de mare, dar cred că este mult subdimensionată. Mă bazez pe datele Institutului Naţional de Statistică - acesta arată că un sfert din gospodăriile din România nu au acces la internet. Astfel, grosso modo, un sfert dintre copiii înscrişi în cadrul sistemului de învăţământ de stat obligatoriu nu au beneficiat de şcoală online. Vorbim, foarte probabil, de o cifră mai apropiată de 700.000 de copii (având în vedere că anul şcolar a avut înscrişi 2.824.594 de elevi), susține deputatul Sebastian Moise, președintele PMP București într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Acesta susține că trebuie făcut repede ceva și reparată situația, mai ales că se vorbește tot mai insistent de un Val II al pandemiei în toamna-iarna lui 2020:

”Pentru că riscul apariţiei unui al doilea val în toamnă – iarnă este foarte mare, sunt de părere că Guvernul ar trebui să facă tot posibilul pentru a oferi tuturor copiilor României acces la sistemul de învăţământ online din această toamnă. De aceea, o idee bună o poate reprezenta un fond naţional pentru achiziţionarea de tablete/desktop-uri cu acces la internet pentru elevi și cadre didactice.

Dacă nu vom face acest efort, riscăm să creştem procentul abandonului şcolar (16,4% în 2018 – printre cele mai mari din UE) şi să răpim şansa unei vieţi mai bune multor copii (mai ales din mediul rural).”, a concluzionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.