Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial, a declarat că schimbările climatice l-au făcut să-şi pună întrebări în legătură cu prezenţa sa în F1

www.agerpres.ro
Sebastian Vettel

Pilotul german Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial de Formula 1, a declarat joi că schimbările climatice l-au făcut să-şi pună întrebări în legătură cu prezenţa sa în acest sport, transmite Reuters, citat de Agerpres.

La BBC Question Time, o emisiune de televiziune la care sunt invitaţi politicieni şi celebrităţi, germanul a fost întrebat dacă poziţia sa faţă de mediu a făcut din el un ipocrit, ţinând cont că participă la un sport care consumă mult combustibil.

"Da, da, şi aveţi dreptate când râdeţi. Sunt întrebări pe care mi le pun în fiecare zi şi nu sunt un sfânt", a afirmat pilotul de 34 de ani, tatăl a trei copii.

"Unele lucruri le pot controla, altele nu. Este pasiunea mea să conduc o maşină, iubesc asta şi sunt încântat de fiecare dată când intru în maşină. Când cobor din maşină, bineînţeles că şi eu mă gândesc 'E asta ceva ce ar trebui să facem, să călătorim prin lume, să risipim resurse?'", a adăugat Vettel.

Înainte de Marele Premiu de la Miami din weekendul trecut, pilotul echipei Aston Martin a purtat un tricou cu sloganul "Miami 2060 - primul Grand Prix sub apă - Acţionaţi acum sau înotaţi mai târziu", pentru a evidenţia efectele schimbărilor climatice.

El a exprimat de asemenea opinii tranşante despre mediul înconjurător şi energia regenerabilă, precum şi în legătură cu problemele legate de drepturile omului şi LGBTQ+.

Vettel a spus că Formula 1, care face eforturi mari pentru sustenabilitate, a jucat de asemenea un rol social important ca divertisment.

"Sunt lucruri pe care le fac pentru că simt că le pot face mai bine. Trebuie să iau de fiecare dată un avion? Nu, nu când pot să iau maşina", a adăugat pilotul, al cărui contract cu echipa sa expiră la sfârşitul anului.

Formula 1 îşi propune să ajungă la zero emisii de carbon din 2030, cu 100% combustibili durabili începând din 2026 când va fi introdus un nou motor.

Vettel a exprimat, de asemenea, opinii despre Brexit, războiul din Ucraina, aderarea Finlandei la NATO, dependenţa energetică şi implicarea premierului britanic Boris Johnson în scandalul "partygate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.