Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Vettel, după victoria de la Interlagos: 'A fost un an foarte pozitiv'

vettel

Pilotul german Sebastian Vettel (Ferrari), învingător duminică în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, pe circuitul Interlagos, a afirmat că "în ansamblu, a fost un an foarte pozitiv", în ciuda ratării titlului la piloți și constructori.

"Azi am luat un start bun, dar apoi roțile mele au patinat puțin și am crezut că mi-am ratat șansa. Dar Valtteri (Bottas) a avut și el dificultăți la start, deci am avut o oportunitate de a-l depăși pe interior. Cred că l-am surprins un pic, iar asta a făcut diferența. După aceasta, pentru cele 65 de tururi care au rămas am forțat la maximum. Am dat totul pentru a mări distanța și am controlat bine cursa. Sunt foarte bucuros. Ultimele două săptămâni au fost dificile pentru noi, deci este bine să te afli pe podium și, mai ales, cu ambele mașini de la Ferrari (Kimi Raikkonen, locul 3)", a precizat Vettel, conform Agerpres.

Citește și: Rafael Nadal a primit trofeul rezervat numărului unu mondial la final de sezon

"Dar a fost o zi dificilă. Valtteri și cu mine am avut aproape același ritm și nu era loc de greșeli. A fost dificil să gestionez problema pneurilor pe toată durata cursei. Noi am fost mai puțin rapizi în linie dreaptă decât monoposturile Mercedes și nu a fost ușor să-i vedem tot timpul în oglinzile retrovizoare. Dar am gestionat bine cursa și am reușit să câștig. În ansamblu, a fost un an foarte pozitiv. Nimeni nu se aștepta ca Ferrari să fie la acest nivel. Am realizat cel mai mare progres și am fost unde a trebuit de la început la sfârșit. Noi suntem încă în poziția să ne batem pentru victorii, așa cum s-a întâmplat aici, cu două mașini pe podium. Suntem din ce în ce mai puternici și sper că această forță ne va însoți în anii ce vor veni. Obiectivul nostru este să aducem Ferrari în frunte, în poziție dominantă", a adăugat Vettel.

Pilotul german Sebastian Vettel (Ferrari) a câștigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, pe circuitul Interlagos, fiind urmat pe podium de finlandezii Valtteri Bottas (Mercedes) și Kimi Raikkonen (Ferrari), în timp ce câștigătorul titlului mondial, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), plecat de pe ultima poziție a grilei de start, a încheiat al patrulea.

Vettel a izbutit a treia sa victorie la Interlagos și a 47-a din carieră, fiind cronometrat în 1h31min26sec260/1000. Germanul a fost mai rapid cu 2 sec762/1000 decât Valtteri Bottas și cu 4sec600/1000 decât Kimi Raikkonen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.