Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEC amână hotărârea finală cu privire la VanEck Bitcoin ETF până în noiembrie

scotteaugenbaum.com
blockchain criptomonede bitcoin

Securities & Exchange Commission a decis să extindă revizuirea propunerii de reglementare fondurlui tranzacționat la bursă (ETF) VanEck Bitcoin. Autoritatea de reglementare a declarat că va lua o decizie dacă va aproba sau respinge ETFul pe 14 noiembrie.

VanEck a depus prima dată cererea pentru ETF Bitcoin în decembrie anul trecut. De atunci, autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare și-a întârziat și prelungit perioada de revizuire fără a da un răspuns.

Agenția a declarat că va prelungi din nou perioada de timp pentru a aproba sau respinge modificarea propusă a regulii pentru încă 60 de zile.

În prezent, nu au fost aprobate ETF-uri Bitcoin în Statele Unite din cauza îngrijorării privind manipulărea prețurilor. ETF-urile cu criptomonede au câștigat tracțiune în întreaga lume, deoarece permit investitorilor să achizitioneze activele digitale fără a deține activul subiacent.

În timp ce administratorul de active din New York continuă să aștepte aprobarea, alte zeci de companii așteaptă, de asemenea, un răspuns de la supravegherea financiară a ETF-urilor lor criptografice. Aceste firme includ One River Asset Management, Ark Invest și SkyBridge Capital.

Întrucât SEC poate prelungi perioada de examinare pentru ETF-uri potențiale doar de trei ori, 14 noiembrie va marca decizia finală dacă ETF-ul Bitcoin al VanEck va vedea lumina zilei.

Multe ETF-uri Bitcoin depuse la autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare s-au bazat pe piața spot BTC. Cu toate acestea, președintele SEC Gary Gensler a remarcat anterior că ar fi mai deschis să aprobe un ETF cripto care nu oferă expunere directă la noua clasă de active. El a mai declarat că fondurile cu expunere la viitor pot fi preferate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.