Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, ordin pentru români după seceta extremă: Fără spălări de mașină, fără piscine umplute, fără udarea legumelor din curte

Agerpres.ro
culturi agricole seceta

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat marți seara, la B1 TV, că rezervele de apă sunt în scădere, prin urmare trebuie luate o serie de măsuri de prevenție:

Rezervele sunt în scădere nu pot spune acum că ar fi în pericol, dar trebuie să avem mare grijă de apa potabilă, este primul avertisment, primul semnal de alarmă pe care l-am tras acum două săptămâni când au apărut primele localități cu restricții în privința consumului de apă. Am spus că vine o perioadă cu temperaturi mai scăzute, cu puțin de precipitații, după care vin două săptămâni de caniculă.

Suntem în acest scenariu care poate să afecteze rezervele de apă, trebuie să avem mare grijă de ele, rațional, doar pentru consumul casnic, fără spălări de mașină în curte, fără piscine umplute, fără udarea legumelor din curte. Trebuie să avem grijă și de consătenii noștri, apa potabilă trebuie să ajungă pentru toți. Sunt măsurile de prevenție pe care le luăm”.

Acesta a spus care sunt regiunile cele mai afectate: „Sunt județele din Moldova care sunt cele care sunt cele mai afectate și câteva localități din zona de sud a țării.

E foarte greu să se refacă această rezervă în sol pentru o perioadă scurtă. Precipitațiile în această perioadă sunt sub mediile anuale. Inclusiv Dunărea este la o cotă scăzută”.

„Trebuie să avem grijă de apa potabilă care nu se poate reface de fiecare dată în funcție de consum. Cantitățile sunt setate pentru un consum normal și niciodată nu s-au calculat consumurile de apă pentru irigațiis au pentru alte scopuri în bazinele de captare sau rezervele de apă potabilă”.

Ministrul a mai spus că producția de energie la Hidroelectrica va fi mai mică decât anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.