Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speriați de știrile apocaliptice de la TV, specialiștii le transmit românilor că seceta nu a atins nivelul din 2003, 2007 sau 2012

RFI
schimbari climatice seceta

Seceta din această perioadă afectează în special oraşele mici şi zona rurală, acolo unde reţelele de apă şi canalizare sunt subdimensionate sau inexistente, atrage atenţia Administraţia Naţională „Apele Române”.

În marile oraşe nu se pune, în acest moment, problema lipsei de apă, însă aceasta trebuie economisită şi, acolo unde există posibilitatea, trebuie apelat la alternative de stocare şi de recirculare, scrie romania-actualitati.ro.

Rezerva de apă din lacurile de acumulare din țara noastră este în prezent de peste cinci miliarde de metri cubi, în condițiile în care cerința pentru alimentarea cu apă a populației este de aproximativ un miliard de metri cubi, dă asigurări Administrația Națională „Apele Române”.

După cum se arată într-un comunicat, coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare este de 80%, iar potrivit estimărilor, până la sfârșitul lunii, printr-o gestionare eficientă, coeficientul de umplere ar putea fi menținut la un nivel de peste 70%.

Reprezentanții instituției au făcut totodată un apel la calm și responsabilitate, în eventualitatea apariției unor probleme punctuale în alimentarea cu apă, precizând că evenimentele din acest an nu au ajuns la amploarea fenomenelor semnalate în 2003, 2007 sau 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.