Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat din MAI, mesaj sfidător în Harghita: 'Nu este un județ ATIPIC'

tinutul secuiesc

Secretarul de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), comisarul şef de poliţie Dan Mihai Chirică, a declarat că judeţul Harghita nu este unul atipic, ci este un judeţ al României, cu cetăţeni români, indiferent de etnie.

Dan Mihai Chirică a participat, luni, la prezentarea bilanţului Prefecturii Harghita.

Citește și: Carmen Dan propune măsuri DRASTICE, după crima de la grădiniţă: Brătările de supraveghere, folosite în cazuri de violenţă în familie

"Aţi afirmat că este un judeţ atipic. Nu, este un judeţ al României, suntem cetăţeni români cu toţii, de etnie maghiară sau de altă etnie, suntem cetăţeni români, să nu uităm. Şi cu toţii trebuie să punem umărul, fie la dezvoltarea acestui judeţ, fie la dezvoltarea ţării noastre, România", a declarat secretarul de stat, conform Agerpres.

Reacţia lui Chirică a venit după ce prefectul Jean-Adrian Andrei i-a mulţumit acestuia pentru atenţia pe care MAI o are faţă de "un judeţ atipic, un judeţ delicat".

Comisarul şef Chirică le-a mai spus celor prezenţi la şedinţa Colegiului Prefectural Harghita să ţină cont de faptul că cetăţeanul trebuie să fie pe primul loc în centrul activităţii lor, pentru că acesta este rolul administraţiei.

Totodată, acesta a făcut un apel către şefii serviciilor de paşapoarte, respectiv permise şi înmatriculări vehicule, pentru optimizarea activităţii şi pentru ocuparea posturilor vacante la aceste instituţii, astfel încât să nu se înregistreze disfuncţii.

Citește și: Veste ȘOC de la ÎCCJ: Victor Ponta a fost citat ca MARTOR în dosarul Sebastian Ghiță

Prefectul judeţului i-a înmânat secretarului de stat o plachetă, pentru "colaborare, cooperare şi sprijinul acordat" şi a punctat faptul că în spatele cifrelor prezentate la bilanţ sunt "oameni responsabili, oameni care ştiu ce fac, oameni profesionişti, oameni cu determinare, cu responsabilitate".

Prezent la şedinţă, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, i-a spus secretarului de stat în MAI că există o bună colaborare cu Instituţia Prefectului şi i-a cerut acestuia sprijin pentru a se crea un cadru legal de finanţare a echipelor de protecţie civilă din localităţi sau pentru ca utilajele agricole să poată circula pe drumurile publice, întrucât judeţul este unul montan, iar agricultorii au o mare problemă pentru că nu există drumuri de ocolire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.