Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat MMACA: 'Îmbunătăţirea accesului la finanţare este esenţial pentru creşterea şi inovarea întreprinderilor mici şi mijlocii'

online bani finantare campanie

Îmbunătăţirea accesului la finanţare este esenţial pentru creşterea şi inovarea întreprinderilor mici şi mijlocii, care reprezintă coloana vertebrală a economiei, a susţinut secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Paula Pîrvănescu, în cadrul evenimentului "Oportunităţi de finanţare pentru Private Equity în România, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, reprezentantul MMACA a vorbit participanţilor la eveniment despre atractivitatea climatului investiţional autohton, precizând că valoarea investiţiilor străine în România a înregistrat o creştere cu 3,98% în 2018 faţă de 2017, ajungând la o valoare de 4,797 miliarde de euro.

Totodată, secretarul de stat a prezentat măsurile concrete avute în vedere la nivelul MMACA pentru susţinerea antreprenoriatului şi facilitarea accesului la finanţare pentru întreprinzătorii români, printre care s-au numărat Legea business angels, Legea privind dezvoltarea finanţărilor participative (crowdfunding), Legea privind incubatoarele şi acceleratoarele de afaceri.

Citește și: Avertisment serios al lui Rareș Bogdan, după OUG-ul anunțat de Guvern: ‘Stați să vedeți ce începe’

În plus, în cadrul conferinţei, au fost prezentate şi poveşti de succes generate de operaţiunile de private equity. Una dintre acestea a fost cea a companiei româneşti Autonom Rent-a-car, o afacere de familie devenită cea mai mare firmă de închirieri auto din România şi singura companie de profil lider naţional din regiune.

"De altfel, afacerile de familie reprezintă o componentă din ce în ce mai puternică a antreprenoriatului românesc", se menţionează în comunicat.

Evenimentul, desfăşurat la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, a urmărit să promoveze în rândul companiilor cu capital românesc avantajele pe care le oferă fondurile de private equity, propunând totodată şi o dezbatere asupra obstacolelor birocratice şi legislative întâlnite.

Citește și: Oreste îl spulberă pe Cozmin Gușă! De ce nu-l susține nimeni acum, când Realitatea a dat faliment

Finanţarea de tip private equity este o formă alternativă de finanţare a companiilor, pe lângă metodele clasice de finanţare (împrumut bancar sau obligatar), care se face contra unei părţi din capitalul social al companiei. Această finanţare este realizată de investitori ce au interes în companie, se mai spune în comunicatul MMACA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.