Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul american al apararii înceracă să intre pe piața indiană. Unele țări, care cumpără echipament militar din Rusia, ar trebui exceptate de la sancțiuni

The Indian Express
modi premier india

Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că unele țări care cumpără echipament militar din Rusia ar trebui să facă obiectul unor excepții de la sancțiunile prevăzute de legislația din SUA, informează site-ul agenției de știri Tass, conform mediafax.

Măsurile punitive ce vizează țările care achiziționează echipamente militare din Rusia sunt prevăzute de legea CAATSA (Counter America's Adversaries Through Sanctions Act), un act legislativ adoptat de Congresul american în anul 2017, ca reacție la ingerințele ruse în scrutinul prezidențial din SUA.

"Totuşi, în timp ce impunem sancţiuni necesare şi meritate pentru atitudinea malignă (a Rusiei), este imperativ să-i oferim secretarului de Stat autoritatea de a face derogări de la legea CAATSA", a declarat Mattis.

Aceste derogări ar permite unor ţări care achiziționează echipamente militare din Rusia "să construiască o relaţie de securitate mai strânsă cu SUA", reducându-şi progresiv dependența de produsele militare ruse, a adăugat oficialul american, care în curând urmează să întreprindă o vizită în India, țară care importă masiv echipamente militare din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.