Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul american al Apărării, Mark Esper: 'SUA iau în considerare păstrarea unor trupe în nordul Siriei'

AFP
siria

Statele Unite iau în considerare păstrarea unor trupe în nordul Siriei, pentru a proteja petrolul de organizații teroriste precum Stat Islamic, însă nicio decizie finală nu a fost făcută, a declarat luni secretarul american al Apărării, Mark Esper, relatează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Sorina Matei scoate la lumină o ‘coincidență’ ciudată în cazul Dan Barna-RISE Project! Mutare neașteptată

Donald Trump a informat în luna octombrie că a decis retragerea celor 1.000 de militari din nord-estul Siriei, în contextul în care Turcia a informat că urma să lanseze o operațiune militară în regiune.

Trupele americane retrase din Siria au ajuns luni în Irak, unde vor continua campania de combatere a organizației teroriste Stat Islamic.

"Avem trupe în orașele din nord-estul Siriei care sunt localizate în apropierea câmpurilor petroliere, iar trupele din aceste localități nu se află în faza actuală de retragere", a declarat Esper.

"Scopul este acela de a nega accesul, în special cel al organizației Stat Islamic sau al altora care încearcă să obțină câștiguri pentru a își finanța propriile activități dăunătoare", a adăugat acesta.

Oficialul american a informat că au existat discuții în Pentagon despre păstrarea unora dintre trupele care erau alături de Forţele Democratice Siriene, însă această opțiune nu a fost prezentată încă.

Citește și: Nebunie mare în cazul Caracal! Anchetatorii i-au interzis lui Dincă: ‘S-a dat ordin pe unitate să nu aibă acces’

"Au existat discuții despre posibilitatea de a face acest lucru, însă nu există nicio decizie privind numărul sau alte detalii asemănătoare", a mai afirmat Esper.

O sursă din cadrul forțelor irakiene a informat luni că trupele americane au ajuns în regiunea irakiană Kurdistan. O a doua sursă a informat că trupele americane au trecut în Irak din Sahela.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional pentru a retras trupe americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze o operaţiune militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul. Ulterior, Administraţia Donald Trump a somat Turcia să înceteze ofensiva militară din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.