Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo deplânge abuzurile Chinei asupra uigurilor din Xinjiang

pbs
Mike Pompeo

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat marți că mai multe documente făcute publice recent confirmă faptul că autoritățile de la Beijing comit „abuzuri semnificative” împotriva uigurilor din Xinjiang, dar și împotriva altor minorități, informează Reuters, potrivit Mediafax.

Un grup de jurnaliști a publicat duminică documente clasificate ale Guvernului chinez care descriu activitățile de represiune desfășurate în centrele de detenție din regiunea Xinjiang din vestul țării.

„Aceste informații se potrivesc cu dovezile din ce în ce mai multe potrivit cărora Partidul Comunist Chinez se face vinovat de încălcări ale drepturilor omului și de abuzuri împotriva cetățenilor aflați în detenție”, a declarat Pompeo în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Traian Băsescu atacă dur PSD: Generațiile de oameni valoroși au trecut la PSD, iar înlocuirea lor se face cu mediocrități de tip Ciolacu, doamne cu strigături de tip Olguța

Totodată, oficialul american a făcut apel la Beijing să îi elibereze pe cetățenii închiși în mod arbitrar.

Experți ai Organizației Națiunilor Unite și mai mulți activiști pentru drepturile omului spun că cel puțin un milion de uiguri și membri ai altor comunități musulmane sunt încarcerați în centre de detenție în Xinjiang.

Beijingul neagă orice tratament incorect față de uigurii din Xinjiang și susține că acțiunile sale reprezintă o formă de a-i educa pe acești cetățeni pentru a preveni extremismul islamist și separatismul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.