Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul american pentru Securitate internă îi face PRAF pe judecători: Trăiesc într-o 'bulă'

Secretarul american pentru Securitate internă, John Kelly, i-a criticat marţi pe judecătorii care blochează ordinul dat de preşedintele SUA Donald Trump privind imigraţia, afirmând că aceştia trăiesc într-o 'bulă' academică şi nu văd adevărata ameninţare pentru ţară, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Lumea lor este foarte academică, aproape ca într-o bulă. În sălile de audienţă, ei sunt protejaţi de oameni ca mine', a declarat John Kelly în cursul unei audieri în Comisia pentru securitate internă din Camera Reprezentanţilor.

Citeşte şi: Diplomaţia americană sub Trump. Departamentul de Stat este INEXISTENT

'Dacă ceva nu merge bine pentru că am lăsat oamenii să intre, nu se cere socoteală judecătorului pentru decizia sa, eu sunt cel care trebuie să dea explicaţii', a adăugat el.

John Kelly a reacţionat la decizia unui judecător federal din statul Washington care a forţat, vineri, Departamentul pentru securitate internă să suspende ordinul preşedintelui american prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană şi a refugiaţilor.

Curtea de Apel federală din San Francisco urmează să ţină marţi o audiere privind acest decret pe care Administraţia lui Donald Trump îl apără ca fiind un 'exerciţiu legal al autorităţii prezidenţiale' şi o măsură necesară pentru a proteja ţara de atacuri jihadiste.

Citeşte şi: STARE de URGENŢĂ în SUA. Cel puţin 26 de oameni răniţi în tornadele ce au măturat sudul - VIDEO

John Kelly a dat asigurări în faţa comisiei că decretul 'este legal şi constituţional'.

Guvernul american este preocupat de ameninţarea combatanţilor care luptă pentru Statului Islamic în Siria şi Irak şi care ar putea intra în SUA. 'Ştim că mii de combatanţi care ies din lupta pentru califat au documente cu care pot veni în Europa, apoi în SUA', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.