Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul britanic de externe a recunoscut că nu ar fi părăsit Marea Britanie dacă ar fi ştiut ce se va întâmpla în Afganistan

www
Dominic Raab

Secretarul britanic de externe Dominic Raab a recunoscut că nu ar fi părăsit Marea Britanie dacă ar fi ştiut ce se va întâmpla în Afganistan în weekend, în urma unor informaţii că el a rămas în vacanţă până duminică noapte, relatează marţi DPA.

Ministrul de externe britanic a fost văzut relaxându-se pe o plajă din insula greacă Creta duminică, în aceeaşi zi în care gruparea militantă islamistă a talibanilor a intrat în Kabul, potrivit The Telegraph.

Ziarul a relatat că Raab a prins apoi un zbor înapoi spre Marea Britanie duminică noapte. Potrivit ziarului, Foreign Office nu a negat că Raab a petrecut timpul pe plajă, dar a respins sugestiile că el s-ar fi aflat acolo o perioadă considerabilă de timp, scrie Agerpres.ro.

Vorbind marţi dimineaţă la Sky News, Raab a spus că "nimeni" nu a prevăzut ce situaţie va interveni în Afganistan.

Întrebat cât de rău îi pare că nu s-a întors din vacanţă mai devreme, ministrul de externe a declarat pentru Sky News că el s-a întors "de îndată ce situaţia s-a deteriorat".

"Toată lumea a fost surprinsă de ritmul, amploarea preluării de către talibani" a puterii, a spus el.

"Când suntem în străinătate, indiferent dacă este călătorie de serviciu sau pentru vacanţă, putem răspunde la evenimente", a notat el. "Aşa că m-am implicat în cadrul Cobra (comitetul de urgenţă al guvernului britanic n.r.), vorbind cu omologii străini, vorbind direct cu şeful echipei noastre aici la Londra, am făcut asta oră de oră şi, desigur, am plecat imediat ce situaţia s-a deteriorat şi a fost necesar", a adăugat Raab.

Ministrul de externe a adăugat că situaţia din Afganistan era monitorizată. Dar el a notat că nu a prezis că Marea Britanie va efectua efortul de evacuare aşa cum este acum din cauza ritmului evenimentelor.

"După 18 luni şi doi ani de program istovitor, solicitant, cred că este corect ca oamenii din aceste poziţii să încerce să-şi ia concediu, dar suntem întotdeauna gata, sunt întotdeauna gata să mă întorc", a mai spus el.

Liderul laburist Keir Starmer a declarat luni că Raab ar fi trebuit să se întoarcă din vacanţă mai devreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.