Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat acuzat de ministrul Fondurilor Europene, răspuns virulent: DEMISIA!

cristi_ghinea

PSD este în război cu majoritatea miniștrilor tehnocrați, dar cel mai puternic vizat este ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Adrian Dobre, fostul secretar de stat acuzat de Ghinea că dorea să cumpere ceasuri, șepci și combustibil de 47 de milioane de euro vine acum cu replica și îi cere demisia ministrului Fondurilor Europene.

Citește și: Ministru tehnocrat bagă DNA în curtea PSD: dezvăluiri cu iz PENAL din Guvern

”Domnul Ghinea, ministru inexistent al fondurilor europene (justificate întrebările: care fonduri? care ministru?) își găsește timp (în lipsă de alte preocupări) de a arunca în spațiul public o găleată plină de minciuni, abjecții, scuze și acuze deopotrivă.

Sigur, înțelegem cu toții fără doar și poate că dl. Ghinea dorește să candideze în această toamnă și pentru acest obiectiv creează subiecte false din dorința de a-și face publicitate ieftină. Mai înțelegem că neavând nici un fel de proiect și cu zero realizări, opțiunile de promovare sunt inexistente. În același timp, dezastrul de la ministerul păstorit de domnia sa trebuie ascuns într-un fel, repede, astfel încat poate românii nu vor înțelege până în toamnă cu exactitate dimensiunea catastrofei.

Proiectul in speță, de o mare importanță pentru tinerii din România, „Schema de Garanții pentru Tineri”, este în momentul de față un proiect ratat!

Îl consider responsabil pe dl Ghinea de blocarea cu bună științaă și cu rea credință a acestui proiect extrem de important pentru tinerii din România și pentru piața muncii din viitor.

Am înțeles jocul domnului Ghinea. E simplist. Și de aceea, în mod normal nu cred că ar fi meritat un raspuns. Cetățenii din România merită însă un raspuns. Adevărul!

Pentru a-și ascunde nevolnicia, incompetența și limitarea intelectuală, domnul Ghinea, plimbător de hârtii și expert în pupatul poalei doamnei Macovei (anterior funcției de ministru), mă acuză într-o postare scrisă pe o rețea de socializare că aș fi propus pentru proiectul național „Schema de Garanții pentru Tineri” cheltuieli nejustificate, lăsând să se subînțeleagă în spațiul public că aș fi avut vreun interes patrimonial din desfășurarea acestui proiect.

Afirmațiile domnului Ghinea sunt TOTAL neadevărate, nefondate și manipulatorii, ceea ce le califică a fi minciuni abjecte și calomnii din urmatoarele rațiuni:

Am fost Secretar de Stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMPSPV) în perioada august 2015 – februarie 2016.

1-      În niciuna din discuțiile purtate pe marginea acestui proiect, în toate întâlnirile bilaterale cu reprezentanții Comisiei Europene, atât la București cât și la Bruxelles, nu s-a abordat niciodată problema bugetului, ci doar a conceptului de proiect:

  • cum să facem să ajungem la cât mai mulți tineri în țară
  • care să fie cele mai bune măsuri active pe care să le oferim
  • cum să fie formate echipele pluridisciplinare – reprezentant ANOFM, protecție socială, psiholog, medic de medicina muncii, profesor, etc, etc.

Pe scurt, cum să fie realizat proiectul astfel încât să fie obținute maxim de rezultate.

2-      Conceptul proiectului nu a prevazut niciodată ca tinerii NEET’s (fără școală, fără serviciu și fără training, cu vârste cuprinse între 16-24 de ani) să primească altceva în afară de îndrumare și consiliere profesională și pachet de măsuri active:

  • formare ucenicie
  • stagii pentru absolvenții de învățământ superior
  • subvenționarea angajatorilor pentru angajarea tinerilor
  • acordarea de prime de mobilitate tinerilor pentru a ocupa un loc de muncă, etc

Nu bunuri materiale, „atenții” sau alte elemente motivaționale fizice, inutile de altfel. Au existat propuneri în acest sens în perioada guvernării tehnocrate pe care însă le-am respins categoric.

3-      Conceptul final al proiectului nu a fost aprobat, fiind blocat de către guvernanții tehnocrați. Orice persoană care a lucrat vreodată cu un proiect știe că nu poți să ai niciodată propunere de buget (darămite buget aprobat) fără să ai finalizat conceptul proiectului. Din simplul motiv că nu stii exact ce urmează să faci, cu cine, când, cum, unde, de câte ori, etc.

4-      Instituția statului menită să deruleze integral acest proiect împreună cu partenerii săi a fost întotdeuna Agenția de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM). Nu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Varstnice. Eu mi-am desfășurat activitatea la MMFPSPV, neavând conform legii niciun fel de alte atribuții și/sau responsabilități în alte instituții ale statului. ANOFM este o instituție independentă, ordonatoare de credit, aflată în coordonarea (nu subordonarea) Ministrului Muncii conform legislației în vigoare.

5-      Dacă teoretic ar fi existat vreo propunere de buget, cel care avea atribuțiile să facă propunerea de buget și să fie responsabil de execuția bugetară conform legii era Serviciul Public de Ocupare, adica ANOFM. Ministerul Muncii, implicit subsemnatul, neavând niciun fel de atribuții sau responsabilități în acest sens.

6-      Mai mult decât atât, pe orice fel de proiect, mai ales pentru cele de o asemenea dimensiune și importanță, pentru a fi aprobate, Ministerul Fondurilor Europene este dator să verifice riguros, punct cu punct, toate cheltuielile prinse în propunerea de buget, pentru a fi eligibile, oportune și conform cu legislația națională în vigoare, adică legale. Presupunând prin absurd că ANOFM ar fi prins în propunerea de buget (care nu exista și acum oricum ar exista degeaba) cheltuieli neeligibile sau inoportune, proiectul ar fi fost respins de Ministerul Fondurilor Europene și reîntors la ANOFM pentru corecții.

În concluzie, domnul Ghinea, minte odios în legătură cu niște cheltuieli CARE NU EXISTĂ, ale unui buget CARE NU EXISTĂ, ale unui proiect CARE NU EXISTĂ, ale unei INSTITUȚII, ALTA decât cea în care eu mi-am desfășurat activitatea timp de 9 luni. Total aberant.

Consider că un ministru în guvernul României trebuie să fie perfect responsabil de afirmațiile pe care le face și să își asume în integralitate consecințele faptelor și vorbelor sale.

Incompetența, limitarea intelectuală și necunoașterea instituțiilor statului, cu atribuțiile și responsabilitățile specifice ale fiecăreia nu reprezintă o scuză.

PSD a considerat întotdeauna ca în respectul principiilor egalității de șanse și al solidarității este extrem de important să fie identificate și implementate soluții pentru ca tinerii din toate mediile, în special cele defavorizate să primească o șansă la muncă cinstită și dezvoltare personală în România, să aibă toate premisele pentru a-și construi un viitor și a-și întemeia o familie.

De altfel ocuparea forței de muncă a reprezentat întotdeauna o prioritate a guvernării PSD și reprezintă în continuare unul dintre principalele motoare de dezvoltare și creștere a calității vieții, plecând de la adevarul că ocuparea este cel mai eficient instrument pentru protecția și incluziunea socială.

Evident că un tehnocrat rupt de realitățiile românești, care nu simte pe umeri responsabilitatea față de cetățeni, nu este interesat decât de notorietatea și CV-ul propriu. Și pentru asta calomniază, minte, face galagie și vrea să dea frumos în poze la Bruxelles sau la București. Pentru că din toată activitatea sa doar atât vor ramane, pozele.

Factura pe care urmează să o plătească douăzeci de milioane de români datorită incompetenței, aroganței, comodității și lașității domnului Ghinea este prea mare. Mult prea mare!

De aceea, domnule Ghinea, vă solicit DEMISIA! Nu de onoare, pentru că știu că nu aveți așa ceva, ci de NECESITATE!

Minciuna ordinară și calomnia nu vor putea ascunde niciodată dezastrul și prejudiciul creat de dumneavoastră la Ministerul Fondurilor Europene!

Cât despre minciună și calomnie, în spiritul transparenței totale, a deplinei responsabilități și pentru a arăta opiniei publice din România importanța acestui proiect pierdut, dar și faptul că nu este nimic de ascuns, vă solicit domnule Ghinea să explicați afirmațiile dvs mincinoase în instanță, în fața judecătorilor!

Minciuna și calomnia le veți plăti în instanță, domnule Ghinea. Dar incompetența dumneavoastră ucide! Ucide speranța și dreptul românilor la o viață mai bună. Asta cum o veți plăti?”, scrie Adrian Dobre.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.