Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat adjunct al SUA va face o vizită în China

Freepik.com
China SUA

Secretarul de stat adjunct al SUA, Wendy Sherman, se va deplasa duminică la Tianjin, în nordul Chinei, pentru discuţii timp de două zile cu responsabili chinezi, transmit miercuri AFP şi Reuters.

Wendy Sherman, numărul doi în Departamentul de Stat, va fi diplomatul de rangul cel mai înalt din administraţia Biden care va întreprinde o vizită în China.

La Tianjin, ea se va întâlni cu ministrul de externe chinez Wang Yi, 'în cadrul eforturilor în curs din partea Statelor Unite pentru a avea schimburi sincere de opinii' în scopul ' de a promova interesele şi valorile americane, şi de a gestiona în mod responsabil relaţia' cu China, a indicat miercuri Departamentul de Stat într-un comunicat.

Până acum, doar emisarul american pentru climă, John Kerry, s-a deplasat în China de la instalarea administraţiei Biden în ianuarie.

Secretarul de stat Antony Blinken a discutat în martie cu omologul său chinez în Alaska, o întâlnire tensionată care a prilejuit etalarea tuturor divergenţelor ireductibile între Washington şi Beijing, privitoare la drepturile omului, soarta musulmanilor uiguri în China sau situaţia din Hong Kong.

La Tianjin, Wendy Sherman 'va aborda subiectele asupra cărora avem mari îngrijorări legate de comportamentul Chinei, dar şi subiectele asupra cărora interesele noastre converg', a menţionat diplomaţia de la Washington.

Administraţia Biden afirmă că vrea să continue să coopereze cu Beijingul în privinţa marilor provocări globale precum lupta contra schimbărilor climatice, gestionarea crizei sanitare sau teme legate de dezarmare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.