Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, mesaj de Ziua Independenței a Republicii Moldova: 'Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat Ucrainei'

The Wall Street Journal
Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony J. Blinken, a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova, cu ocazia Zilei de Independență a țării noastre. În mesajul său, înaltul oficial American a adus cuvinte de laudă pentru poporul nostru, pentru faptul că am ajutat cetățenii ucraineni atinși de ororile războiului, conform deschide.md.

Statele Unite apreciază angajamentul Moldovei de a consolida instituțiile democratice și reformele judiciare, să stimuleze creșterea economică, de a-și spori securitatea și de a promova respectul pentru drepturile omului. Ne dorim să continuăm acest parteneriat, inclusiv prin intermediul Dialogului strategic SUA-Moldova și să sprijinim Moldova pe calea sa de integrare în UE.

De asemenea, suntem recunoscători pentru suportul neclintit al R. Moldova pentru vecina sa, Ucraina, referitor la impactul războiului de agresiune al Rusiei, și apreciem înalt eforturile cetățenilor moldoveni de a primi sute de mii de refugiați”, se menționează în mesajul lui Antony J. Blinken.

De asemenea, el a adresat cuvinte de felicitări călduroase pentru cetățenii Republicii Moldova, ocazia celor 32 de ani de independență față de Uniunea Sovietică.

Astăzi, 27 august, noi celebrăm Moldova și vă dorim un an cu sănătate și prosperitate. O Zi a Independenței fericită!”, se mai arată în mesajul lui.

Acesta a fost adresat ieri, când R. Moldova și-a marcat Ziua Independenței față de URSS. Tot ieri, la Chișinău au avut loc un șir de activități festive dedicate acestei zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.