Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken: Planul referitor la Coreea de Nord va fi gata 'în următoarele săptămâni'

Business Standard
Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat joi că noua strategie a Washingtonului pentru pacificarea peninsulei coreene va fi gata ''în următoarele săptămâni'' şi a adăugat că, în cadrul acestui proces, China are ''un rol important'' de jucat, datorită ''poziţiei speciale'' pe care o are Beijingul în Coreea de Nord, în contextul în care 90% din importurile Phenianului provin de la marele său vecin asiatic, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

Aflat în vizită în Coreea de Sud, Blinken a afirmat într-o conferinţă de presă organizată la Seul că Washingtonul şi aliaţii săi se concentrează în aceste zile pe ''revizuirea exhaustivă'' a politicii faţă de Coreea de Nord.

La conferinţa de presă, organizată după o reuniune comună americano-sud-coreeană, au mai fost prezenţi şi şeful Pentagonului, Austin Lloyd, iar din partea autorităţilor sud-coreene au participat ministrul de externe Chung Eui-yong şi ministrul apărării naţionale Suh Wook.

Citește și: Medicul Adina Alberts este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor, după ce a publicat schema de tratament împotriva Covid-19

Declaraţia lui Blinken s-a produs la doar câteva ore după ce viceministrul de externe nord-coreean Choe Son-hui a dat asigurări că, atât timp cât SUA nu vor renunţa la ''politica lor ostilă'' faţă de Coreea de Nord, Phenianul nu intenţionează să răspundă ofertelor de dialog pe care Washingtonul le tot formulează fără succes din februarie. Din acest punct de vedere, doar şeful diplomaţiei sud-coreene a comentat direct mesajul lui Choe, afirmând că cele patru înalte oficialităţi ''l-au discutat azi pe scurt''. ''Se pare că Coreea de Nord îşi revizuieşte politica faţă de SUA şi urmăreşte îndeaproape dialogul dintre Republica Coreea (denumirea oficială a Coreei de Sud - n.r.) şi SUA'', a explicat Chung Eui-yong.

Şeful diplomaţiei sud-coreene a dat asigurări că Washingtonul şi Seulul vor continua ''să discute despre acest subiect'' şi că executivul sud-coreean ''sprijină toate eforturile administraţiei Biden pentru a stabili un contact cu Coreea de Nord''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.