Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, merge în vizită la Bruxelles pentru a reafirma 'sprijinul neabătut' al SUA faţă de NATO

mike pompeo

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, va efectua miercuri şi joi o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vizita sa urmând să fie, cel mai probabil, ultima în calitate de şef al diplomaţiei americane, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

Citește și: S-A AFLAT: CINE e bărbatul din cauza căruia Ilie Năstase și-a BĂTUT SOȚIA

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, Mike Pompeo va reafirma la Bruxelles 'sprijinul neabătut al Statelor Unite faţă de NATO', precum şi faţă de parteneriatul dintre SUA şi Belgia.

Pe parcursul celor două zile, Pompeo se va întâlni cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, şi cu ministrul belgian de externe, Sophie Wilmes.

'Secretarul (de stat) Pompeo va evidenţia importanţa durabilă a parteneriatului transatlantic, va promova succesul actual în protejarea comunităţii transatlantice şi adaptarea la noile provocări de securitate, şi va reafirma tăria relaţiei bilaterale dintre Statele Unite şi Belgia', se spune în comunicatul de la Washington.

Statele Unite au avut o relaţie tensionată cu NATO în mandatul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, care a criticat în mod repetat statele membre europene pentru cheltuielile insuficiente în sprijinul Alianţei.

Trump a provocat îngrijorare şi prin punerea sub semnul întrebării a clauzei de apărare colectivă, ca şi prin anunţul unilateral privind o retragere a forţelor americane din Germania, mai aminteşte dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.