Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, şi-a încheiat în Oman turneul în Orientul Mijlociu

mike pompeo

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, s-a întâlnit joi, la Muscat, cu sultanul Omanului, Haitham bin Tarik, în ultima etapă a turneului său în Orientul Mijlociu în care şi-a propus să convingă şi alte state arabe să-şi normalizeze relaţiile cu Israel după acordul anunţat între acesta şi Emiratele Arabe Unite (EAU), informează AFP.

'M-am întâlnit astăzi cu sultanul Haitham bin Tarik pentru a discuta despre importanţa construirii păcii, stabilităţii şi prosperităţii în regiune prin intermediul unui Consiliu de Cooperare al Golfului unit', a scris Pompeo pe Twitter, cu referire la grupul monarhiilor arabe din Golf (CCG), aflat într-o criză internă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Raluca Turcan scoate la iveală cifrele pe care nu le știa nimeni: Peste 30% dintre părinți NU vor să își trimită copiii la școală

'Suntem recunoscători pentru soliditatea parteneriatului în materie de securitate şi a legăturilor noastre economice', a adăugat Pompeo, prima înaltă oficialitate occidentală care se întâlneşte cu noul sultan al Omanului, Haitham, sucesorul lui Qabous, decedat în ianuarie după o domnie de 50 de ani.

Potrivit agenţiei ONA din Oman, întrevederea a vizat 'diferite aspecte ale cooperării între cele două ţări cu legături solide, precum şi subiecte de interes comun', ştirea nefăcând referire la relaţiile cu Israel.

Sultanatul Oman, care întreţine vechi contacte cu Israelul, a salutat acordul referitor la normalizarea relaţiilor între acesta şi EAU, acord anunţat la 13 august şi mediat de SUA. Omanul şi-a reafirmat, cu aceeaşi ocazie, sprijinul faţă de palestinieni.

În cadrul turneului, Mike Pompeo s-a mai deplasat în Israel, Sudan, Bahrein şi EAU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.