Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Alexandru Micula a evidenţiat importanţa educaţiei în Parteneriatul Strategic

MAE

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a participat, joi, la şedinţa trimestrială a Consiliului Director al Comisiei Româno-Americane Fulbright, desfăşurată în prezenţa ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, co-preşedinte onorific al Consiliului de conducere. Şedinţa, condusă de Remus Pricopie, preşedinte al Consiliului Director, a oferit prilejul trecerii în revistă a proiectelor bilaterale derulate în 2016 de Comisia Româno-Americană Fulbright, precum şi a proiectului de buget pentru anul 2017, a planului de activităţi al anului 2017 şi a nominalizărilor pentru granturile acordate în anul universitar 2017-2018, informează un comunicat al MAE transmis Agerpres.

În intervenţia sa, Alexandru Victor Micula a subliniat importanţa pe care educaţia, cercetarea şi cultura o deţin în dezvoltarea Parteneriatului Strategic România-SUA şi în menţinerea unui dialog politic dinamic şi de substanţă, cu atât mai mult cu cât în acest an se împlinesc 20 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic.

Totodată, oficialul MAE a subliniat necesitatea adaptării continue a programului Fulbright la ariile de interes ale ambelor părţi, conform domeniilor prioritare stabilite în cadrul celei de-a cincea reuniuni a Task Force-ului pentru implementarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi SUA (Washington, septembrie 2016), arată sursa citată. Programul Fulbright este principalul program internaţional de schimburi în domeniul învăţământului derulat de guvernul SUA, înfiinţat în 1946, la iniţiativa senatorului J. William Fulbright, cu scopul de a creşte înţelegerea reciprocă între poporul american şi popoarele altor ţări.

În România, Programul Fulbright funcţionează din 1961 şi din 1993 acesta este administrat de Comisia Fulbright româno - americană. În anul universitar 2016-2017, 23 de cetăţeni români beneficiază de Programul de burse Fulbright, derulând studii şi activităţi de cercetare în diverse centre universitare de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.