Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat american Antony Blinken i-a cerut şefului armatei din Sudan să reinstaleze guvernul civil

RFI
generalul Abdel Fattah al-Burhane

Secretarul de stat american Antony Blinken a discutat joi cu şeful armatei sudaneze, generalul Abdel Fattah al-Burhane, căruia i-a cerut să restabilească guvernul civil după lovitura de stat de luna trecută, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, transmite AFP preluat de agerpres.

"Secretarul de stat l-a îndemnat pe generalul Burhane să elibereze imediat toate personalităţile politice reţinute din 25 octombrie şi să revină la un dialog care să-l readucă în funcţie pe prim-ministrul Hamdok", a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat de presă.

Şeful armatei din Sudan, generalul Abdel Fattah al-Burhane, a ordonat joi seara eliberarea a patru miniştri arestaţi în ziua loviturii de stat din 25 octombrie, pe fondul eforturilor internaţionale sporite de a readuce ţara pe calea tranziţiei democratice. Nu a fost specificată data la care aceştia vor fi eliberaţi.

Anunţul a survenit la câteva ore după ce armata a anunţat formarea iminentă a unui guvern, la zece zile după ce generalul Burhane a dizolvat guvernul, a arestat lideri civili şi a instituit stare de urgenţă. Majoritatea membrilor guvernului au fost arestaţi pe 25 octombrie, inclusiv prim-ministrul Abdallah Hamdok, care de atunci se află în arest la domiciliu.

De atunci, Sudanul, cufundat deja într-un marasm politic şi economic, se află în impas, blocat în confruntarea dintre militari şi demonstranţii împotriva loviturii de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.