Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, după descinderile în forță ale Poliției: În 2021 s-au făcut 1.400 de acțiuni și 11.000 de percheziții

ziarulincomod.ro
Bogdan Despescu - şef Poliţia Română

Secretarul de stat din MAI, chestorul Bogdan Despescu, a vorbit, vineri seara, la România TV, despre acțiunile Poliției din ultima perioadă.

"Încă de la început, ceea ce doresc să subliniez este că lupta cu infracționalitatea are un caracter continuu.

Așa cum ați putut observa și dumneavoastră, perchezițiile efectuate sunt o constantă, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Și pentru că cifrele vorbesc de la sine, în anul 2021 structurile M.A.I. au desfășurat peste 1.400 de acțiuni de mare amploare, în cadrul cărora au fost efectuate aproximativ 11.000 de percheziții domiciliare.

În urma acestor activități, au fost dispuse măsuri preventive față de aproape 4.000 de persoane care au comis infracțiuni.

Și valoarea măsurilor asigurătorii este una semnificativă ....și vorbim aici de peste 112 milioane de lei.

Anul 2021 a fost anul marilor capturi… și aici mă refer, pe de o parte, la captura de heroină din portul Constanța, de 1 tonă și jumătate, cu o valoare de 45 de milioane de euro, fiind cea mai mare captură din țară și a doua cea mai mare captură de heroină, din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Iar pe de altă parte, captura de peste 2.800 de pistoale cu glonț, de la frontieră.

De altfel, aproape în fiecare dimineață, dumneavoastră ați preluat aceste activități și le-ați prezentat opiniei publice, fapt pentru care vă mulțumim.

Dacă este să ne referim doar la luna decembrie, au fost efectuate săptămânal, în medie, 30 de acțiuni de mare amploare, care au totalizat peste 1.000 de percheziții.

Așadar, am încheiat anul trecut cu activități în forță și în același timp, am gestionat trecerea dintre ani fără evenimente pe planul ordinii și siguranței publice.

Și anul 2022 l-am început tot în forță, fiind derulate 70 de acțiuni de mare amploare, în cadrul cărora au fost efectuate peste 450 de percheziții domiciliare.

Toate aceste date demonstrează ce am afirmat încă de la începutul intervenției, că aceste acțiuni au un caracter constant și reprezintă direcția de acțiune pentru combaterea criminalității.

Cred că suntem conștienți cu toții că într-o instituție precum Ministerul Afacerilor Interne, în care lucrează peste 100.000 de oameni, cu o problematică complexă și diversă, care a trecut și trece printr-un proces amplu de schimb de generații, pot apărea și situații negative.

Însă aș dori să nu aruncăm o anatemă asupra structurilor MAI, asupra oamenilor din sistemul de ordine și siguranță publică, care își fac treaba 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, pentru câteva cazuri punctuale, de lucrători MAI, care nu ne fac cinste.

Am fost și suntem primii interesați să ne facem curățenie în propria ogradă, iar afirmațiile domnului ministru sunt cât se poate de clare.

Anul trecut, am prezentat opiniei publice mai multe acțiuni care au avut drept scop tragerea la răspundere a celor care nu au înțeles că menirea lor este să apere cetățeanul și să respecte legea.

Așadar, și acțiunea de la Harghita nu face altceva decât să întărească această idee.

Pe de altă parte, doresc să subliniez și faptul că structura de specialitate din cadrul MAI, respectiv DGA, a desfășurat anul trecut aproape 18.000 de activități de informare și instruire anticorupție.

Tot anul trecut, polițiștii au formulat 165 de denunțuri, în cazuri în care unii cetățeni doreau să ofere mită.

Acest lucru arată foarte clar determinarea, atât a conducerii MAI, cât și a lucrătorilor, de a elimina corupția", a spus chestorul Bogdan Despescu.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.