Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat din MIPE: '10 milioane de euro pentru a sprijini copiii din comunităţile minoritare să înveţe limba română'

Csilla Hegedus

Secretarul de stat din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Csilla Hegedus, a declarat, joi, în cadrul Conferinţei Aleşilor Locali ai UDMR de la Târgu Mureş, că există un proiect în valoare de 10 milioane de euro pentru sprijinirea copiilor din comunităţile minoritare să înveţe limba română.

"Atât în Secuime, cât şi în Cluj şi în Partium e problema copiilor şi tinerilor care nu vorbesc bine româneşte. Împreună cu colegul meu Zoltan Kallos (secretar de stat pentru învăţământul minorităţilor din Ministerul Educaţiei, n.r.) am anunţat proiectul în valoare de 10 milioane de euro pentru minorităţi pentru a sprijini copiii din comunităţile minoritare să înveţe limba română. Vom forma 6.000 de profesori pentru a preda limba română ca limbă străină, vom avea noi manuale şi vor fi jocuri în limba română pe telefon, nu doar în engleză, prin care copiii vor putea învăţa româneşte", a declarat Csilla Hegedus, potrivit Agerpres.ro.

La panelul "Dezvoltare locală şi comunitară cu sprijin guvernamental" din cadrul Conferinţei Aleşilor Locali ai UDMR, alături de Csilla Hegedus s-au aflat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.